Жителів Таїланду попросили менше подавати ченцям, які страждають від ожиріння

Поділитися
© vagabondjourney.com
Майже половина буддійських ченців центральної частини Таїланду страждають від ожиріння і зайвої ваги, а більше 40% хворі на діабет, гіпертонію, виразкову хворобу та інші недуги, які є наслідком неправильного харчування. Єдине, що заборонено подавати ченцям, а самим монахам заборонено приймати - це спиртне.

Експерти з Національного фонду здоров'я Таїланду порадили громадянам жертвувати буддистським ченцям менше їжі та особливо звертати увагу на її корисність для здоров'я.
Як зазначили у Фонді, близько половини священнослужителів страждають від ожиріння та інших хвороб, пов'язаних із неправильним харчуванням.
Проведене Фондом дослідження встановило, що 45% буддистських ченців у центральній частині Таїланду страждають від ожиріння та зайвої ваги, а більше 40% хворі на діабет, гіпертонію, виразкову хворобу та інші недуги, які є наслідком неправильного харчування.
"Миряни хочуть зробити монахам приємне, і не лише тому, що цим заробляють собі хорошу карму, а й просто з поваги до монахів, а часто і з поваги та любові до своїх померлих рідних та близьких. Тому монахам часто подають жирну їжу, приготовану з надлишком цукру і спецій. Це негативно позначається на здоров'ї ченців, адже вони не мають права відмовити дарувальникові і зобов'язані з'їсти пожертвувану їм їжу", - сказано в доповіді.
У вірян південної гілки буддизму Тхеравада, яка поширена в Таїланді, Лаосі, Камбоджі та М'янмі, прийнято жертвувати ченцям їжу, нові чернечі роби та предмети першої необхідності. На світанку монахи виходять з монастирів і розходяться по найближчих до монастиря кварталах, обходячи будинок за будинком та отримуючи милостиню.
Пожертва ченцям, які не мають права працювати за гроші або отримувати інший заробіток, вважається не лише обов'язком мирянина, а й допомагає йому "заробити" позитивну карму для себе або померлого родича чи близької людини. В останньому випадку ченцеві подається страва, яку найбільше любив покійний.
Для того, щоб "механізм поліпшення карми" спрацював, їжа повинна бути не лише отримана, але і з'їдена ченцями за сніданком або обідом разом з усією іншою їжею, яку принесли з ранкових "походів" за милостинею.
Миряни подають ченцеві краще, що у них є - верхівку з чана з свіжозвареним рисом, найбільш густе і жирне каррі, дорогі солодощі, які не завжди можуть дозволити собі купити на свій стіл, найпопулярнішу зубну пасту, дорогі сигарети. Часто в жертовну корзину або посудина, що несе з собою монах, кладуть гроші. Єдине, що заборонено подавати ченцям, а самим монахам заборонено приймати - це спиртне. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі