Житомирські вчені оголосили голодування і вимагають у Януковича зарплату

Поділитися
Акція протесту вчених з Житомира спрямована «проти свавілля корумпованих чиновників Міноборони і Кабміну», а також «проти бездіяльності та безвідповідальності за свої обіцянки президента України Віктора Януковича».

У вівторок, 2 жовтня, у Житомирі 20 співробітників Науково-дослідного інституту радіосистем оголосили голодування, Як повідомляє «Житомир.info», держава заборгувала їм 2,5 млн грн зарплати.

Співробітники наукового інституту підготували звернення до Кабінету міністрів, в якому оголосили про початок голодування.

«Акція протесту спрямована проти свавілля корумпованих чиновників Міноборони і Кабміну, а також проти бездіяльності та безвідповідальності за свої обіцянки президента України Віктора Януковича, який обіцяв виплатити заборгованість по зарплаті на всіх держпідприємствах ... Далі ми терпіти не можемо й оголошуємо голодування з 2 по 5 жовтня. Якщо наші вимоги за 3 дні не будуть задоволені, ми почнемо безстрокове голодування, до якого приєднаються наші сім'ї і колишні співробітники наукового інституту», - повідомляється у зверненні.

Як повідомив голова профспілки НДІ радіосистем Микола Мозговий, через борг перед Пенсійним фондом співробітникам не зараховують до стажу останні 7 років роботи на підприємстві.

Працівники інституту також скаржаться на жахливий стан самої будівлі, в якій всього кілька років тому виготовлялося високотехнологічне обладнання для військової техніки.

«Кілька років тому губернатор Рижук обіцяв передати інститут у комунальну власність. Але справа з місця не зрушила. Ось чекаємо, що він нам сьогодні пообіцяє», - розповів колишній директор НДІ радіосистем Іван Поліщук.

Сергія Рижука протестуючі так і не дочекалися, до них приїхав заступник Житомирського губернатора Ярослав Долгих, який повідомив, що питання про передачу державного стратегічного об'єкта у комунальну власність не належить до компетенції місцевої влади, але запевнив, що дане питання вже вирішується на рівні Міністерства оборони і Міністерства соціальної політики. !zn

Читайте також:

У Київській області близько ста чорнобильців оголосили голодування (ВІДЕО)

Під Український дім прийшли нові голодуючі (фото, відео)

Житомирські транспортники відповіли на повчання Литвина міським страйком

Тернопільщина долучилася до акції «Україна проти Януковича»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі