Зізнання журналіста в спробі замаху на донецького губернатора не має юридичної сили, - прокуратура

Поділитися
© donetskie.com
Щиросердне зізнання журналіста Максима Касьянова у спробі замаху на донецького губернатора, яке він зробив після перебування у Ворошиловському РВВС Донецька, не має юридичної цінності, заявили в прокуратурі. Касьянова затримали люди, схожі на охоронців, коли той спробував зняти на телефон кортеж Шишацького.

Щиросердне зізнання донецького журналіста та активіста Максима Касьянова, що його напередодні затримали співробітники ДПА в Донецькій області нібито при спробі замаху на губернатора Донецької області Андрія Шишацького, не має юридичної сили. Про це повідомила прес-секретар Донецької прокуратури Яна Соболевська.

"Прокуратура проводить перевірку за фактом інциденту, який стався 20 червня поблизу супермаркету "БУМ" у місті Донецьк, у якому нібито громадянина Касьянова затримали невідомі особи. Максим Касьянов написав заяву в міліцію", - зазначила Соболевська.

За її словами, самого факту затримання Касьянова міліцією не було. "Його запросили у Ворошиловський РВВС для з'ясування обставин", - сказала вона.

- Донецький журналіст зізнався в підготовці замаху на губернатора (фото)

Що стосується щиросерде зізнання, Соболевська зазначила, що дійсно, громадянин Касьянов написав заяву, в якій виклав свою позицію з приводу замаху на одного з представників державної влади. "Але юридично цю заяву вважати явкою з повинною, щиросердним зізнанням не можна. Існує юридична оцінка цього поняття. Це можна розцінювати як заяву", - підкреслила вона.

Нагадаємо: журналіст інтернет-видання «Коррдон» Касьянов після перебування у Ворошиловському РВВС Донецька письмово відмовився від послуг адвоката і дав щиросерде зізнання в спробі замаху на губернатора Донецької області Шишацького. Раніше його затримали невідомі, схожі на охоронців, при спробі знімати на мобільний телефон кортеж губернатора. !zn

Читайте також:

Журналісти презентували Януковичу «Карту корупції» з його будинком в «Межигір’ї» і вертолітним майданчиком

Список ворогів української преси очолили депутати від парламентської більшості

З 26 звернень за рік у прокуратуру про порушення прав журналістів, задоволено лише одне

Частка негативних матеріалів у світових ЗМІ про Україну перевищила 80%

Кабмін пропонує звільнити журналістів від відповідальності за оприлюднення слів чиновників

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі