Алонсо виграв Гран-прі Малайзії, другу гонку сезону Формули-1

Відео
Поділитися
© habrahabr.ru
Фернандо Алонсо вирвав перемогу на дощовому Гран-прі Малайзії. Вперше на подіум піднявся Серхіо Перес, який прийшов другим.

Дворазовий чемпіон світу Формули-1 Фернандо Алонсо отримав перемогу на другому етапі сезону в Малайзії. Слідом за ним фінішну лінію перетнув мексиканський гонщик Серхіо Перес з команди Sauber.

Обидва пілоти змогли відіграти позиції завдяки вчасно проведеним піт-стопах на початку гонки, а в подальшому суперники не змогли нав'язати їм боротьбу. На останньому відрізку дистанції Перес їхав швидше Алонсо, але невелика помилка на виході з повороту коштувала Серхіо декількох секунд, не дозволивши пілотові Sauber розпочати атаки на іспанця.

Третім фінішував володар поул-позиції Льюїс Хемілтон, а четверте місце зайняв Марк Веббер.

Чинний чемпіон світу Себастьян Феттель претендував на четверте місце, однак при обгоні на колі пілота HRT Нараїн Картікеяна заднє колесо німця торкнулося переднього антикрила на боліді його суперника. Цей контакт спровокував прокол покришки, змусивши Феттеля заїжджати в бокси для додаткового піт-стопа. У генеральній класифікації Себастьяна відкинуло на 11-у позицію.



У загальному заліку в лідери вийшов Фернандо Алонсо: тепер на рахунку пілота Ferrari 35 очок. П'ять балів іспанцеві програє Льюїс Хемілтон, а третім йде Баттон.

У Кубку конструкторів McLaren зберегла перший рядок, а команда Red Bull втрималася на другому. Scuderia Ferrari вийшла на третє місце, випередивши Sauber.

Наступний етап Формули-1 відбудеться в Китаї через три тижні. !zn

Читайте також:

Гран-прі Австралії виграв Дженсон Баттон


Феттель достроково став чемпіоном «Формули-1»

«Гран-прі Туреччини» може зникнути з календаря "Формули-1"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі