Ананд зберіг звання чемпіона світу ФІДЕ з шахів

Поділитися
© infox.ru
Призовий фонд матчу становить $2,55 млн. Переможець отримає 60% цієї суми, переможений - 40%. Як і раніше, учасники матчу 20% свого гонорару віддадуть ФІДЕ на розвиток шахів у світі.

Чемпіон світу ФІДЕ з шахів індійський гросмейстер Вішванатан Ананд відстояв свій титул у матчі проти претендента Бориса Гельфанда (Ізраїль).

Після того, як шахісти завершили внічию - 6:6 - матч з 12 партій із класичним контролем часу, що проходив у Москві, доля чемпіонського звання вирішилася на тай-брейку.

30 травня були проведені чотири додаткові партії з контролем часу 25 хвилин плюс 10 секунд на хід. У цьому мікроматчі з рахунком 2,5:1,5 гору взяв Ананд. Він виграв білими фігурами другу партію, три інші завершилися внічию

42-річний Ананд, який є чемпіоном світу ФІДЕ з шахів з 2007 року, зберіг цей титул ще на два роки.

Нагородження переможця і закриття матчу відбудеться 31 травня.

Матч Ананд - Гельфанд проходив в Інженерному корпусі Державної Третьяковської галереї. Відкриття матчу відбулося 10 травня, перша партія була зіграна 11 травня. У матчі з 12 "класичних" партій Гельфанд виграв білими фігурами сьому партію, Ананд - також білими - восьму, решта 10 партій завершилися внічию.

Призовий фонд матчу становить $2,55 млн. Переможець отримає 60% цієї суми, переможений - 40%. Як і раніше, учасники матчу 20% свого гонорару віддадуть ФІДЕ на розвиток шахів у світі.

У матчі, що завершився в Москві, Ананд захистив звання чемпіона світу втретє. У 2007 році він став чемпіоном, перемігши у круговому чемпіонаті світу ФІДЕ у Мехіко. Тоді Ананд набрав 9 очок з 14 і випередив на очко Володимира Крамника (Росія) і Гельфанда, що поділили 2-3-тє місця. В кінці 2008 року 15-й чемпіон світу Ананд у Бонні виграв матч-реванш у 14-го чемпіона світу Крамника, а у травні 2010 року у Софії - у Веселіна Топалова (Болгарія).

Ананд - єдиний в історії шахіст, який виграв чемпіонат світу і за нокаут-системою, і в круговому турнірі, і в матчі. !zn

Читайте також:

Збірна України з шахів виграла бронзу на Чемпіонаті світу

Чоловіча збірна України перемогла на всесвітній шаховій Олімпіаді


Українка Катерина Лагно стала чемпіонкою світу з шахів

В Ісландії ексгумовані останки Боббі Фішера

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі