Австрійський парашутист стрибнув з висоти 29 кілометрів (ВІДЕО)

Поділитися
© newsmake.net
Стрибок Фелікса Баумгартнера не став рекордним. Він є лише підготовкою до встановлення рекорду - наступного місяця парашутист планує побити досягнення 52-річної давності, зістрибнувши зі стратостата з висоти 38 км.

Австрійський парашутист Фелікс Баумгартнер, відомий у всьому світі під прізвиськом Безстрашний Фелікс, здійснив стрибок з парашутом зі стратосфери з висоти 29 км над поверхнею Землі, під час вільного падіння досягнувши неймовірної швидкості у 862 км на годину. Сміливець благополучно приземлився поблизу американського міста Розвелл (штат Нью-Мексико).

Стрибок став підготовкою до встановлення рекорду - наступного місяця парашутист планує побити досягнення 52-річної давності, зістрибнувши зі стратостата з висоти 38 км. Передбачається, що у стрибку він перевищить швидкість звуку.

"Це завжди було моєю мрією", - заявив Баумгартнер одразу після приземлення. За його стрибком спостерігав 84-річний колишній пілот ВПС США Джо Кіттінгер, рекорд якого збирається побити австрієць. У 1960 році Кіттінгер стрибнув з висоти 31 км.

43-річного Баумгартнера доставила у стратосферу гігантська куля з гелієм, приєднана до капсули, в якій він знаходився. Покинувши її, спортсмен у спеціальному скафандрі і кисневій масці (її необхідність обумовлена тим, що на такій висоті майже немає повітря) провів три хвилини і 48 секунд у вільному падінні. Тільки після цього при наближенні до землі він розкрив парашут.

Для того щоб стежити за стрибком Баумгартнера, у США був організований цілий центр управління польотом, співробітники якого зустріли його приземлення оплесками. В NASA збираються застосувати досвід Безстрашного Фелікса для створення системи катапультування астронавтів в нових космічних кораблях.


Всього колишній військовий парашутист і любитель екстриму Баумгартнер здійснив більше 2 тисяч 500 стрибків з літаків і вертольотів, а також із хмарочосів і пам'ятників, у тому числі зі 101-поверхової вежі Taipei 101 на Тайвані. !zn

Читайте також:

Колумбійський екстремал пролетів 10 кілометрів без парашута (відео)


Британський каскадер стрибнув без парашута з висоти 700 метрів (відео)

«Людина-павук» підкорив найвищу будівлю Франції (відео)

Севастопольський марафонець перетнув море від Кіпру до Ізраїлю вплав

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі