Баку і Доха вибули з боротьби за Олімпіаду-2020

Поділитися
© london2012.com
Спеціальній комісії МОК належить більш детально ознайомиться з можливостями Стамбула, Токіо і Мадрида, які продовжують боротьбу за Олімпіаду-2020.

Боротьбу за право проведення літньої Олімпіади у 2020 році продовжать Стамбул, Токіо і Мадрид, оголосив Міжнародний олімпійський комітет. Баку і Доха, які також претендували на проведення Ігор-2020, відбір не пройшли.

Тепер спеціальній комісії МОК належить більш детально ознайомиться з можливостями міст, які продовжують боротьбу за Олімпіаду-2020, у тому числі, відвідавши кожне з них.

Місто-переможця буде оголошено у ході спеціальної церемонії, яка відбудеться 7 вересня 2013 року в Буенос-Айресі.

У списку претендентів на проведення Олімпіади-2020, окрім Стамбула, Токіо, Мадірда, Дохи і Баку, також був Рим. Проте вже після того, як заявка Рима була прийнята МОК до розгляду, влада Італії відмовилася від боротьби, заявивши, що поточний стан справ в економіці не дозволяє уряду взяти на себе фінансові гарантії, необхідні для проведення Олімпійських ігор.

Токіо раніше вже приймав Олімпіаду - Ігри у столиці Японії пройшли в 1964 році. У Мадриді Олімпійські ігри поки не проводилися, проте в 1992 році літня Олімпіада пройшла в іншому іспанському місті - Барселоні. Крім того, Японія раніше двічі приймала зимові Олімпіади - в 1972 році в Саппоро і в 1998 році в Нагано. У Туреччині ані літні, ані зимові Олімпійські ігри поки жодного разу не проводились.

Нагадаємо, що літні Олімпійські ігри 2012 року пройдуть у Лондоні (Великобританія) з 27 липня по 12 серпня. Лондон стане першим містом, яке прийме ігри вже втретє (до цього вони проходили там у 1908 і 1948 роках).

Літня Олімпіада-2016 відбудеться з 5 по 21 серпня 2016 року в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). !zn

Читайте також:

Баку, Токіо, Доха, Мадрид і Стамбул стали офіційними кандидатами на проведення Олімпіади-2020

Ціни на готелі перед Олімпіадою в Лондоні злетіли у два рази

На Олімпіаді-2012 Україну представлятимуть до 220 спортсменів

Витрати на Олімпіаду-2012 зросли у п'ять разів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі