«Барселона» і «Реал» прибирають зі своїх емблем хрести, щоб не ображати європейських мусульман

Поділитися
Два найзнаменитіших клуби у світовому футболі, «Реал» і «Барселона», вирішили підвищити свою популярність в ісламському світі і прибрали хрести зі своїх емблем. Це було зроблено для того, щоб не викликати обурення серед мусульманських уболівальників і партнерів клубу.

Іспанський футбольний клуб «Реал Мадрид» прийняв рішення зняти зі своєї емблеми хрест, який був присутній там з 1920 року. Це було зроблено для зміцнення популярності «Реал Мадрид» серед мусульман Європи та Близького Сходу, однак експерти, які критикують це рішення, стверджують, що іслам здобув ще одну перемогу, цього разу - на футбольному полі.

Суперечка навколо хреста розгорілася в кінці березня, після того, як у фундамент туристичного центру Real Madrid Island Resort, що зводиться в еміраті Рас-ель-Хайма (ОАЕ) було закладено перший камінь. Згідно з угодою, підписаною керівництвом «Реал Мадрид» і главою емірату, шейхом Саудом бін Сакром аль-Касімі, іспанський клуб зобов'язується прибрати хрест зі своєї емблеми, повідомляє newsru.com з посиланням на JSS.

Британський уряд дозволив звільняти з роботи за відкрите носіння натільного хрестика

Раніше «Барселона» також втратила хрест на вгоду спонсорському фонду, що розміщується в Катарі. За деякими даними, фонд, який підтримує іспанський футбол, одночасно надає допомогу Юсуфу аль-Карадауі, одному з найбільш авторитетних сунітських богословів, який виступає на підтримку терактів-самогубств і вважає Голокост «божественним покаранням».

Раніше турецький адвокат Баріс Каска звернувся до УЄФА зі скаргою на керівництво «Мілан Інтер», емблема якого нібито нагадує мусульманам «знак хрестоносців». В емблему, створену до 100-річчя клубу, було вписано червоний хрест на білому тлі, що є частиною герба міста Мілана.

А німецький футбольний клуб «Шальке 04» систематично зазнає нападків за образу пророка Мухаммада. У 1924 році офіційними кольорами команди стали блакитний та білий, що було «відбито» у третьому куплеті нового гімну: «Пророк Мухаммад нічого не розумів у футболі, але з усіх кольорів обрав для «Шальке» білий і блакитний». !zn

Читайте також:

Саркозі вимагає висилати іммігрантів з Франції. Решту змусять працювати

Глава МВС Франції заявив, що не всі цивілізації рівні, натякнувши на іслам

«Реал» і «Челсі» вийшли у півфінал Ліги чемпіонів (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі