Битва за «Ліверпуль»: американський суд заборонив продавати клуб

Поділитися
Суд в американському штаті Техас ввів тимчасову заборону на продаж англійського клубу «Ліверпуль». Таким чином, було призупинено рішення Високого суду правосуддя в Лондоні, який у середу, 13 жовтня, схвалив операцію щодо придбання команди американською компанією New England Sports Ventures (NESV).

Суд в американському штаті Техас ввів тимчасову заборону на продаж англійського клубу «Ліверпуль». Таким чином, було призупинено рішення Високого суду правосуддя в Лондоні, який у середу, 13 жовтня, схвалив угоду щодо придбання команди американською компанією New England Sports Ventures (NESV).

Нагадаємо, голова ради директорів клубу Мартін Бротон раніше встиг заявити, угоді ніщо не може перешкодити. Однак нинішні власники «Ліверпуля» американці Том Хікс і Джордж Джіллет розсудили інакше і подали до техаського суду апеляцію. У результаті вона була задоволена.

Сам продаж клубу Хікс і Джіллет вже назвали «епічним шахрайством» і пообіцяли завалити суд позовами: на трьох членів ради директорів «Ліверпуля», на Королівський банк Шотландії (RBS), що контролює борги клубу, а також на NESV. Вони мають намір стягнути з відповідачів загалом 1,6 млрд доларів.

Хікс і Джіллет сказали, що запропонована компанією ціна за клуб нижча  за ринкову вартість на кілька сотень мільйонів доларів. Наступні слухання у справі «Ліверпуля» в техаському суді призначено на 25 жовтня.

Між тим, вболівальники цього англійського клубу, схоже, втомилися чекати остаточного вирішення його долі. Їхні настрої висловив один із провідних у недавньому минулому гравців «Ліверпуля» Ален Кеннеді: «У клубу накопичилося багато проблем - і на полі, і поза ним. Коли чотири роки тому господарями клубу стали Хікс і Джіллетт, здавалося, що справи підуть вгору. Однак після початкового незначного поліпшення, стало навіть ще гірше. Клуб загруз у боргах і, здається, втратив керованість. Тому його шанувальники зараз раді будь-якому розвитку подій, при якому Хікс і Джіллетт розлучаться з клубом».

Хікс і Джіллет купили «Ліверпуль» у лютому 2007 року за 218,9 мільйона фунтів. У квітні 2010 року власники виставили клуб на продаж через великі борги. Тоді ж президентом «Ліверпуля» став Бротон, завданням якого стала підготовка клубу до приходу нових інвесторів. Повідомлялося, що Хікс і Джіллетт планували здобути за нього близько 600 мільйонів фунтів.

Однак правління «Ліверпуля» схвалило продаж клубу NESV за вдвічі меншу суму - 300 мільйонів доларів.

За матеріалами: Бі-бі-сі, CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі