Держслужба молоді та спорту підтвердила, що спортивне керівництво обкрадало олімпійців

Поділитися
© dfact.net
Кошти, які виділялися на підготовку легкоатлетів, не доходили до них. Від виконання службових обов'язків відсторонено ряд керівників штатних збірних команд України, які відповідали за проведення навчально-тренувальних зборів і змагань.

Голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін заявив, що результати роботи комісії з перевірки фактів правопорушень, скоєних посадовими особами штатних збірних команд України під час проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з легкої атлетики, підтверджують зловживання з їх боку.

«Підтверджується те, про що говорили спортсмени», - сказав голова Держмолодьспорту.

- Українські олімпійці звинуватили спортивне керівництво в фінансових махінаціях

Як заявив Сафіуллін, кошти, які виділялися на підготовку легкоатлетів, не доходили до них. Він нагадав, що 3 вересня підписав наказ про створення спецкомісії. Згідно з наказом, комісія впродовж 10 днів повинна здійснити перевірку фактів можливих фінансових порушень, вчинених під час проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з легкої атлетики в 2011-2012 роках, і подати голові служби її результати.

Крім цього, на час проведення перевірки від виконання службових обов'язків відсторонено ряд працівників штатних збірних команд України, які відповідали за проведення навчально-тренувальних зборів і змагань: державний тренер Валерій Александров, головний тренер Олександр Апайчев, старші тренери Павло Бардаков та Костянтин Степанцов, начальник команди Руслан Руссу.

Сафіуллін сказав, що на даний момент перевірка триває, і додав, що офіційний попередній звіт про результати її роботи повинен з'явитися через 10 днів від моменту її створення, тобто 13 вересня.

Раніше Сафіуллін зустрівся з членами олімпійської збірної України з легкої атлетики, які принесли колективний лист-скаргу в Держмолодьспорту і висловили нарікання на можливі фінансові та інші порушення під час проведення навчально-тренувальних зборів і змагань у 2011-2012 роках. За словами голови Держслужби, тоді він ознайомив спортсменів із сумами, які були виділені з бюджету на проведення тренувальних зборів, на спортивний інвентар, на харчування тощо. За його словами, спортсмени були надзвичайно здивовані, оскільки задекларовані витрати абсолютно не відповідають тому, що насправді було зроблено. !zn

Читайте також:

Олімпійську чемпіонку намагалися нагородити квартирою, яку три роки ніхто не хотів купувати (ВІДЕО)


Чиновники пояснили, як олімпійці виявилися на «жебрацькій» базі


Українські спортсмени готуються до Олімпіади без нормального харчування та питної води (відео)

Олімпійські ігри в Лондоні стали гіршими в історії України

Українські олімпійці удостоєні державних нагород

Кабмін нагородить олімпійців, позбавлених медалей через несправедливе суддівство


Українські боксери - найсильніші на Олімпіаді (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі