"Динамо" сенсаційно програло "Ворсклі" (відео)

Поділитися
© stroymart.com.ua
Головною сенсацією футбольного дня 18 серпня стала поразка київського "​​Динамо" в Полтаві від місцевої "Ворскли" 0:1. Тим часом, "Металіст" в Ужгороді розгромив "Говерлу" 3:0. Нічиї були зафіксовані в матчах "Кривбас" - "Дніпро" (0:0) і "Металург Д" - "Таврія" (1:1). І в першому матчі 6-го туру "Арсенал" обіграв "Іллічівець" 2:1.

Головною сенсацією футбольної дня 18 серпня стала поразка київського "Динамо" в Полтаві від місцевої "Ворскли" 0:1. Полтавчани скористалися одним з небагатьох своїх моментів, в той час, як кияни - свої не реалізували. Тим часом, "Металіст" в Ужгороді розгромив "Говерлу" 3:0. Нічиї були зафіксовані в матчах "Кривбас" - "Дніпро" (0:0) і "Металург Д" - "Таврія" (1:1). І в першому матчі 6-го туру "Арсенал" обіграв "Іллічівець" 2:1.

Ворскла - Динамо 1:0

Гол: Громов, 25

Ворскла: Долганський, Даллку, Краснопьоров, Сапай, Селін, Чеснаков, Маркоскі (Лиетава, 77), Кривошеєнко (Чичиков, 61), Громов (Ткачук, 69), Безус, Янузі

Динамо: Коваль, Данило Сілва (Ярмоленко, 60), Бетао, Михалик, Тайво, Вукоєвич (Гармаш, 46), Дуду, Гусєв, Раффаел, Мілевський, Рубен (Ідейе, 46)

Відставка Вадима Євтушенка посеред тижня не позначилась негативно на його вже колишніх підопічних. Юрій Сьомін виставив вкотре експериментальний склад, залишивши кількох виконавців у Києві з метою планомірної підготовки до матчу Ліги Чемпіонів УЄФА у Німеччині проти менхенгладбаської «Борусії». Перевірені лідери перебували на лаві запасних, а коли настав їхній час, то зламу у гру вони не внесли. А розпочинали поєдинок активніше саме гості. Олег Гусєв влучив у поперечину, Раффаель перевірив готовність Сергія Долганського. Не відсиджувались в обороні і господарі. Зокрема, Роман Безус двічі пробив, коли м'яч пролетів досить близько до воріт. А потім трапилась вирішальна помилка з боку Тайє Тайво. Він віддав поперечний пас, який перехопив Артем Громов, організував собі вихід віч-на-віч та пробив Максима Коваля - 1:0.

Ще до перерви Іван Кривошеєнко мав два моменти, щоб ще раз засмутити киян. У «динамівців» після відпочинку найактивніше грав Андрій Ярмоленко. Також Тайво прагнув виправили свій промах. Артем Мілевський заробив штрафний, і нігерієць з 17-ти метрів по центру влучив у голкіпера. Тепер «Ворскла» вже досить відверто перейшла на контратаки, і кілька з них могла вирішувати на свою користь. В останні хвилини звичний рятівник столичної команди Браун Ідейе не мав слушних нагод, щоб підтвердити своє реноме. «Динамо» зазнало першої втрати очок у сезоні, а «Ворскла» віддалилась від зони аутсайдерів.

Металург Д - Таврія 1:1

Голи: Мораеш, 9 (з пенальті) - Назаренко, 89 (з пенальті)

Металург: Бандура, Барановський, Воловик, Прийма, Морозюк, Голайдо, Данило,Нельсон, Димитров (Макрідіс, 60), Соарес (Казарян, 46), Мораеш (Траоре, 76)

Таврія: Погорілий, Путраш, Дос Сантос, Єзерський, Буссаиди, Любічич, Гарсіа, Габовда (Кахриман, 8), Назаренко, Калиниченко (Романчук, 60), Шиндер (Фещук, 82)

Вилучено: Погорілий, 6

Донеччани були близькі до того, щоб повторити переможний сценарій «Ворскли». Тільки «Металург» забив ще швидше, скориставшись пасом суперника. Тепер Юрій Путраш вивів на побачення із власним голкіпером Джуніора Мораєса, який у зіткненні з Сергієм Погорілим заробив для своєї команди пенальті, а для голкіпера - вилучення. З «позначки» сам постраждалий був переконливим, хоча тиждень він не реалізував 11-метровий у ворота «Іллічівця». До перерви не було помітно чисельної більшості господарів. Навпаки, Максим Калініченко та Рубен Гомес всерйоз турбували Олександра Бандуру.

Корективи Володимира Пятенка дозволили донеччанам затиснути гостей у їхньому штрафному майданчику. У ці хвилини не сумували ані глядачі, ані захисники з воротарем гостей. Втім, жоден з епізодів, які були у Миколи Морозюка, Мораєса, Геворга Казаряна та Даніло, не було втілено у життя. За це «Металург» був покараний незадовго до фінального свистка. Тепер вже Анатолій Абдула призначив пенальті у бік воріт господарів. Це Бандура зачепив ноги Максима Фещука. А рахунок без сумнів реалізував Сергій Назаренко. Сімферопольці зуміли витиснути більше у меншості проти «Металурга», аніж у помітній більшості два тижні тому у Львові.

Говерла - Металіст 0:3

Голи: Кристальдо, 16, 81 (з пенальті), Вілліан Гомес, 30

Говерла: Бабенко, Малишич, Гибалюк, Єлісєєв, Одонкор, Райчевіч, Печонкін (Балафас, 41), Трухін, Мелікян, Міщенко (Трішовіч, 71), Микуляк (Лопес, 58)

Металіст: Горяїнов, Шарпар, Папа Гуйє, Торсильери, Пшеничних (Дитина, 53), Шелаєв, Шав'єр, Бланко (Фініньо, 71), Соса, Вілліан (Торрес, 80), Кристальдо

Обидві команди зіткнулись з кадровими питаннями. На перший погляд, більш вагомими були втрати гостей − це Тайсон, Едмар, Крістіан Вільягра. Однак Мирон Маркевич зумів на фоні аутсайдера не помітити їхньої відсутності. А от Олександр Севидов через численні помилки у захисті після дискваліфікації Павла Щедракова, а також ушкодження Олександра Косиріна, досвіду якого не вистачало на передньому краї, зіткнувся з браком виконавців. З функціями нападника добре впорався Олег Міщенко: моментів для голів у нього було вдосталь, одного разу навіть на допомогу Олександру Горяінову пришла стійка. А от реалізувати бодай один удар так і не вдалось, і «Говерла» вдруге у сезоні пішла з поля без забитого голу.

Натомість «Металіст» проявив велике бажання у перші півгодини, коли спочатку Хосе Соса асистував Джонатаку Крістальдо, і аргентинець одним дотиком відкрив рахунок. Згодом вже Себастьян Бланко знайшов вільного Вілліана Гомеса, допомігши тому вперше відзначитись за нову команду. Надалі майстерності харків’ян вистачило, щоб малими силами не доводити справу до нервового ендшпілю, як це було у Донецьку проти «Металурга». Більше того, Фініньо, який вперше у сезоні зіграв за першу команду, змусив новачка «Говерли» Сотіріоса Балафоса прийняти поблизу власних воріт м’яч рукою, і з пенальті Крістальдо оформив гольовий «дубль». Переможці у доброму настрої направляються до Румунії для першого матчу Ліги Європи УЄФА проти «Динамо» з Бухареста.

Кривбасс - Дніпро 0:0

Кривбас: Штанько, Лобджанідзе, Шершун, Петров, Федорів (Баліч, 70), Лисицький, Дедечко, Бартулович, Валєєв, Канкава (Матіч, 90+1), Самодін (Еслинек, 46)

Дніпро: Лаштувка, Мандзюк, Одибе, Мазух, Денисов (Стринич, 46), Ротань, Жуліано, Матеус, Олійник (Алієв, 46), Коноплянка, Калініч (Зозуля, 64)

Вилучено: Мазух, 87

Тактичне протистояння мало одне з вирішальних значень. Досі «Дніпру» ніхто не міг завадити показувати яскраво атакувальний футбол, який приносив йому успіх. У той же час «Кривбас» відзначався великою надійністю у захисті. У дербі гору взяв футбол Олега Тарана. Як завжди, дисциплінований захист і систематичні контратаки могли завдати гостям і більше прикростей. За першими хвилинами можна було спрогнозувати постійний тиск дніпропетровців. Однак серія кутових не призвела до результативного удару, хоча Матеус в одному з випадків був близьким до цього. Потім вже і криворіжці посміливішали, хоча спробам забити у Младена Бартуловіча не вистачало влучності, а Богдан Шершун пробив головою під поперечину, до чого Ян Лаштувка виявився готовим.

Коли щось не йде у «Дніпра», Хуанде Рамос залучає до бою резерв. Цього разу вихід на заміну Олександра Алієва, Івана Стрініча та Романа Зозулі суттєвого покращення не вніс. Як і раніше, обидві команди більше за все розраховували на стандартні положення, під час яких оборонці виглядали бездоганно. А ось найнебезпечніший удар зустрічі здалеку наніс Денис Дедечко, та Лаштувка знову показав свою надійність. Загалом, нічия стала справедливим підсумком гри, а «Кривбас» стає все більш незручним опонентом дніпропетровців, адже останні втрачають очки із земляками п’ятий рік поспіль.

Арсенал - Іллічівець 2:1

Голи: Шацьких, 11, Гоменюк, 87 - Окриашвили, 26

Арсенал: Боровик, Леандро, Матуку, Симоненко, Польовий, Валяєв (Шахов, 46), Старгородський, Ковпак (Кобахідзе, 66), Шацьких, Адійя, Гоменюк

Іллічівець: Худжамов, Бутко, Іщенко, Чижов, Путівцев, Віценець, Гречишкин, Кожанов, Кравченко (Федотов, 72), Таграмадзе (Ярошенко, 90+2), Окриашвили (Мандзюк, 70)

Кілька гравців у кожній з команд тільки-но повернулись зі збірних, з чим пов'язані деякі корективи стартових складів, а також не найвищий темп зустрічі. Втім, доволі швидко була порушена традиція попереднього сезону, коли опоненти за 180 хвилин не змогли вразити ворота один одного. Початок гри був багатообіцяючим щодо результативності. Триходівка за участю Сергія Валяєва, Домініка Адійя та Максима Шацьких завершилась ударом узбецького форварда сходу з району 11-метрової позначки - 1:0. Приблизно так само легко і також через центральну зону маріупольці зуміли відігратись: пройшов пас Костянтина Кравченка на Торніке Окріашвілі, і індивідуальна майстерність останнього дозволила йому не схибити під час зближення з Євгеном Боровиком.

Надалі продовження гольової феєрії не вийшло. Тому варто було очікувати коректив у вигляді замін. У гостей після перерви було у розпорядженні кілька перспективних штрафних ударів, але не для прямих ударів, а для розіграшів. Хоча «Іллічівець» на певний час став більш помітним на полі, все одно останні хвилини пройшли за сценарієм Леоніда Кучука. Саме Олександр Кобахідзе, перевірений джокер «Арсенала», зумів навісити на Володимира Гоменюка, який в останню 5-хвилинку ударом головою приніс перемогу одноклубникам. Адійя цілком міг забити ще один м'яч, однак затягнув із завершенням комбінації. Таким чином, «арсенальці» вдруге поспіль перемогли, а їхні суперники, навпаки, зазнали другої поразки до ряду.

Нагадаємо, що 19 серпня шостий тур української Прем'єр-Ліги завершиться матчами:

Карпати - Металург З

Волинь - Зоря

Чорноморець - Шахтар
!zn



Читайте також:

«Шахтар» розгромив «Ворсклу», а «Динамо» - «Волинь» (відео)

Євтушенко очолить ФК «Ворскла»

Букмекери пророкують нічию в матчі збірних України та Чехії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі