Донецькі «ультрас» подають до суду на британський телеканал - їх назвали «неонацистами» (відео)

ZN.UA Ексклюзив Відео
Поділитися
Англійські журналісти зняли в Донецьку сюжет про місцевих футбольних фанатів. «Ультрас» обурені - вони стверджують, що телеканал представив їх неонацистами.

Донецькі «ультрас» звинуватили британський телеканал SkySports у наклепі після виходу в ефір сюжету про місцевих футбольних вболівальників. Активіст фанатського руху Анатолій Єгоров, названий у репортажі телеканалу «неонацистом», має намір подати до суду. Про це він повідомив кореспонденту ZN.UA.

За його словами, відео, де він зображує нацистське привітання, отримано журналістами за допомогою провокації. «Двоє англійців, Домінік і Крейг, представилися британськими фанатами і фрілансерами SkySports. Попросили про інтерв'ю. Я призначив попередню зустріч, щоб обговорити деталі і просто поспілкуватися, нам рідко випадає можливість познайомитися з англійськими «хуліганами». Була домовленість, що ця зустріч - приватна бесіда, без запису», - розповів уболівальник.

«Під час розмови Домінік перший підняв праву руку вгору і запитав, чи знаю я значення цього привітання, і чи вітають один одного подібним чином фанати в Донецьку. Я по-англійськи майже не говорю, тому повторив жест і кивнув, даючи зрозуміти, що зрозумів питання без перекладу. Як виявилося, у цей момент мене знімали прихованою камерою. На підставі цього кадру мене за кадром голослівно назвали нацистом», - пояснив Єгоров.

Читайте: Особиста справа: український уболівальник

Також він спростував твердження авторів репортажу, що представили бій між двома групами «ультрас» - т.зв. «махач» - як сцену жорстокої розправи вболівальників одного клубу над суперниками. «У фанатів - англійських, українських, російських, яких завгодно - є традиція влаштовувати такі бої. Це свого роду екстремальний спорт зі своїми правилами. Ні про яке насильство мова не йде, всі беруть участь добровільно. На монтажі вирізали фрагмент, коли після бою всі допомагали один одному встати, тиснули руки, обнімалися і цілком по-дружньому спілкувалися. До речі, подивитися бій ми їх взяли за умови, що вони й там теж нічого знімати не будуть», - розповів футбольний «хуліган».


Зараз Єгоров шукає юриста, який допоміг би йому правильно пред'явити претензії британському телеканалу. «Тут виникли складнощі. У Донецьку чомусь майже всі адвокати спеціалізуються виключно у кримінальних справах», - додав фанат.

На неточності зловив британців і волонтер Анзор Домузашвілі, який супроводжував знімальну групу в якості асистента й перекладача. «У репортажі йдеться, що вони стежили за фанатами шість місяців. Насправді я можу засвідчити, що знімальна група провела в Донецьку чотири дні», - повідомив він.

Заступник начальника ГУМВС України в Донецькій області Роман Романов, який відповідає за охорону громадського порядку під час Євро-2012, коментувати ситуацію відмовився. Міліціонера англійські журналісти звинуватили в некомпетентності, заявивши, що він не знає про існування в Донецьку підпільної організації фанатів-неонацистів. !zn

Читайте також:

Українська міліція не зможе допомогти іноземним вболівальникам під час Євро-2012

Організатори запевняють, що на Євро-2012 фанати битися не будуть

На час Євро-2012 Україна закриє кордони для футбольних хуліганів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі