Євро-2014 з футзалу дісталося Бельгії

Поділитися
© inter.ua
Футбольна асоціація Бельгії проведе наступну першість континенту з футзалу. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Виконавчого комітету УЄФА у Венеції.

Іншими претендентами на проведення чемпіонату, запланованого на початок 2014 року, були Словенія та Литва. Бельгія прийматиме фінальну стадію великого футзального турніру вперше.

Всі матчі будуть проходити в Антверпені, який у 2013 році стане Європейською столицею спорту. Раніше на території Бельгії проводилися фінальні турніри ЄВРО-2000 і чемпіонату Європи-2007 серед юнаків до 17 років. У свою чергу збірна Бельгії тричі брала участь у вирішальній стадії футзального чемпіонату Європи - у 1996, 2003 і 2010 роках. Найсильніший клуб країни «Аксьон-21» три рази доходив до фіналу Кубка УЄФА з футзалу, а у 2005 році першим перервав гегемонію представників Іспанії, завоювавши найпрестижніший єврокубок.

«Футзал в Антверпені живе і процвітає. Місто готове до проведення ЄВРО, - заявив мер Антверпена Патрік Янссенс. - У нас є для цього всі необхідні умови. Такий вид спорту, як футзал, привертає увагу всіх верств населення. В Антверпені він служить інструментом для гуртування суспільства».

Президент Футбольної асоціації Бельгії Франсуа де Кеерсмакер додав: «Це величезна честь для країни і нашої федерації знову прийняти у себе чемпіонат Європи. Вважаю, Антверпен до цього готовий».

ЄВРО-2012 пройде у Хорватії з 31 січня по 11 лютого. Раніше фінальну стадію чемпіонату Європи з футзалу приймали Угорщина (2010), Португалія (2007), Чехія (2005), Італія (2003), Росія (2001) та Іспанія (1999).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі