ФІФА розпочинає тестувати систему відеофіксації голів на практиці

Поділитися
© argumentua.com
З завтрашнього дня і протягом усього клубного чемпіонату світу, який стартує у Японії, судді будуть тестувати систему за півтори години до кожної гри.

З 6 грудня на клубному чемпіонаті світу у Японії ФІФА почне тестувати одразу дві технічні системи фіксації голів (GLT - goal-line technology). Напередодні турніру про подробиці інновацій розповів генеральний секретар ФІФА Жером Вальке. Він же презентував м’яч, котрим команди будуть грати на чемпіонаті.

За глибоким переконанням пана Вальке, система фіксації піде тільки на користь футболу.

«Це великий день. Завтра технологія фіксації голів буде вперше використана офіційно. Тести зроблено, інсталяції пройшли вдало. Це також важливий день для нас, тому що наступного року ми використаємо одну з представлених систем («Hawk-Eye» та «GoalRef») під час Кубку конфедерацій», - заявив генсек ФІФА.

Він нагадав, що саме стало причиною для пошуків нових рішень: «Ми усі бачили гру між Англією та Німеччиною на Чемпіонаті світу 2010 року, коли м’яч ледве не перетнув лінію воріт, але голу не було. Після цього ми знов розпочали дискусії щодо системи, яка б могла допомогти рефері», - сказав Вальке.

За його словами, ІФАБ (Міжнародна рада футбольних асоціацій) запросила до співпраці дев’ять компаній, дві з яких пройшли тести та успішно завершили фінальні перевірки. Він спрогнозував, що у майбутньому на цей ринок зможуть вийти й інші компанії, а ціна на системи впаде.

Особливу увагу керівники ФІФА приділяють прозорості роботи систем. Кінцеве рішення про взяття воріт, як і раніше, буде приймати тільки арбітр матчу:

- Ми потребуємо найбільш чіткої системи на цей момент. Не повинно бути жодних помилок, тому ІФАБ витратила два роки для доведення системи до бездоганності. Це як революція. Це вперше, коли така технологія приходить у футбол, але вона обмежена лише у межах лінії воріт. ІФАБ впевнена, що захистила 17 правил гри. Це було їх рішення і вони впевнені, що їх рішення стосується лише взяття воріт. Ми маємо бути впевнені лише в тому, що рефері отримає інформацію, чи перетнув м’яч лінію воріт. Тільки він приймає кінцеве рішення про взяття воріт. Технологія не повинна змінити швидкість, значення та дух гри. Тому не має жодних причин бути проти цієї системи.

Вже відомо, що протягом усього клубного чемпіонату судді будуть тестувати GLT за півтори години до кожної гри. Після цих перевірок вони вирішують, чи застосувати систему у матчі. Вони мають повне право відмовитися від неї, якщо не впевнені у результаті.

Нагадаємо, що клубний чемпіонат буде проходити у Японії з 6 по 16 грудня. У ньому беруть участь 7 команд:
«Корінтіанс» (Бразилія) − володар Кубку Лібертадорес
«Челсі» (Англія) − переможець Ліги чемпіонів УЄФА 2011/2012
«Ульсан Хєнде» (Південна Корея) - переможець Ліги чемпіонів АФК 2012-12-05
«Аль-Ахлі» (Єгипет) - переможець Ліги чемпіонів КАФ 2012
«Монтеррей» (Мексика) − переможець Ліги чемпіонів КОНКАКАФ 2011/2012
«Окленд Сіті» (Нова Зеландія) − переможець Ліги чемпіонів ОФК 2011/2012
«Санфречче Хіросіма» (Японія) − переможець Джей-ліги 2012.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі