ФІФА планує запровадити електронну фіксацію голів вже на ЧС-2014

Поділитися
ФІФА планує ввести технологію автоматичного визначення взяття воріт на чемпіонаті світу 2014 року у Бразилії, якщо технологія успішно пройде тест на Клубному чемпіонаті світу в Японії.

ФІФА планує ввести технологію автоматичного визначення взяття воріт на чемпіонаті світу 2014 року у Бразилії. Про це заявив президент організації Зепп Блаттер під час візиту до Молдови.

Він зазначив, що це стане можливим, якщо технологія успішно пройде тест на Клубному чемпіонаті світу в Японії, який відбудеться у грудні цього року. "На жаль, у нас не було можливості зробити це раніше, на Кубку світу-2010 у ПАР, коли не був зарахований гол англійця Френка Лемпарда у ворота збірної Німеччини. Судді не побачили, що після його удару м'яч перетнув лінію воріт. Ми не можемо дозволити, щоб аналогічні ситуації повторювалися", - сказав Блаттер.

- Президент ФІФА після матчу Англія-Україна оголосив вимогу ввести систему електронного визначення голів (фото / відео)

Нагадаємо, що президент ФІФА Джозеф Блаттер заявив, що незарахований суддею Кашшаї гол у матчі Україна-Англія підтвердив необхідність запровадження технології, яка автоматично визначає момент, коли м'яч перетинає лінію воріт.

На даний момент тестування проходять дві технології - GoalRef і Hawk-Eye. Принцип дії першої заснований на ефекті Доплера і полягає в тому, що всередині м'яча знаходяться спеціальні датчики, а під лінією воріт прокладений дріт, який створює магнітне поле. Якщо м'яч повністю перетинає лінію воріт, відбувається зміна поля, і судді отримують зашифрований сигнал про те, що був забитий гол.

Що стосується Hawk-Eye, то ця система заснована на методі тріангуляції: положення м'яча в просторі визначається за допомогою високошвидкісної відеозйомки. Ця система вже використовується при виникненні суперечних ситуації в крикеті і тенісі. !zn



Читайте також:

Платіні виступає проти системи фіксації взяття воріт

Президенту ФІФА загрожує кримінальна справа через ЧС-2018 і ЧС-2022

Прокурор ФІФА перевірить, як Росія і Катар отримали права на чемпіонати світу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі