Хвостенко дискваліфікували на рік через допінг

Поділитися
© Gazeta Wyborcza
Українська біатлоністка Оксана Хвостенко дискваліфікована за використання допінгу антидопінговою комісією Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) на один рік.

1 червня у Зальцбурзі пройшли слухання комісії, на якій головував Крістофер Веддер. О.Хвостенко особисто була присутня на слуханнях.

Українка здала позитивний допінг-тест на ефедрин 13 березня - після жіночої естафети на чемпіонаті світу-2011, який пройшов у Ханти-Мансійську. Тестування допінг-проби "А" відбулося у березні в Кельні (Німеччина). Там же у квітні була перевірена проба «В».

Спортсменка не стала заперечувати використання медичного препарату. Вона детально пояснила, як заборонена речовина потрапила в її організм. За її словами, вона не знала про присутність ефедрину у сиропі «Бронхолітин», який використовувала від кашлю. Лікар збірної у свою чергу не знав про те, що спортсменка використовувала цей сироп на турнірі. Ліки було рекомендовано лікарем збірної, однак у концентрації більше 10 міліграм його не можна застосовувати перед змаганнями.

Таким чином, антидопінгова комісія IBU прийняла рішення дискваліфікувати Хвостенко на один рік - з 13 березня 2011 по 12 березня 2012 року. Рішення може бути оскаржено спортсменом, IBU, МОК або WADA протягом 21 дня з моменту його винесення, повідомляє офіційний сайт IBU.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі