Ілюмжинов зберіг посаду президента ФІДЕ

Поділитися
Сьогодні, 29 вересня, завершилися вибори президента ФІДЕ. Набравши 96 голосів із 160, переміг діючий президент шахової федерації глава Калмикії Кірсан Ілюмжинов.
Сьогодні, 29 вересня, завершилися вибори президента ФІДЕ. Набравши 96 голосів із 160, переміг діючий президент шахової федерації глава Калмикії Кірсан Ілюмжинов.Нагадаємо, на посаду президента ФІДЕ претендували чинний керівник Міжнародної шахової федерації Кірсан Ілюмжинов і чемпіон світу Анатолій Карпов. Для перемоги претенденту необхідно було заручитися підтримкою 82 країн. У залі засідання були встановлені урни і кабінки для подачі бюлетенів. Секретаріат протягом вчорашнього дня приймав довіреності від представників тих країн, що з якихось причин не змогли приїхати на вибори. Вибори президента Міжнародної шахової федерації супроводжуються конфліктом прихильників двох кандидатів на цей пост: російських чиновників, які підтримали чинного керівника ФІДЕ Кірсана Ілюмжинова, і Гаррі Каспарова, який несподівано для багатьох виступив на боці 12-го чемпіона світу Анатолія Карпова. За два дні до голосування Міжнародний арбітражний спортивний суд у Лозанні відхилив позови Каспарова і Карпова про законність висунення нинішнього президента ФІДЕ Кірсана Ілюмжинова на черговий термін і реєстрації його кандидатом. Термін повноважень діючого глави Калмикії Кірсана Ілюмжинова, який керує регіоном 17 років, закінчується у жовтні. Ілюмжинов заявляв, що не має наміру переобиратися на цю посаду.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі