Італійський уряд відмовився від Олімпіади-2020 в Римі

Поділитися
© wordmap.info
Спроба Риму отримати право на проведення літніх Олімпійських ігор 2020 року провалилася через обережність уряду Маріо Монті.

Уряд Італії не підтримав заявку римської влади на проведення літніх Олімпійських ігор 2020 року. Глава технічного уряду Маріо Монті пояснив це рішення тим, що економічні умови країни не дозволяють нині брати величезні фінансові зобов'язання, які будуть тяжіти і над майбутніми кабінетами.

«Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вимагає лист з підтримкою міста-кандидата від уряду, який бере на себе фінансові гарантії покриття всіх пов'язаних з Іграми витрат. Ми не можемо собі це дозволити зараз, а також це звалює відповідальність на майбутні уряди країни», - сказав Монті, нагадавши про «економічних жертви», на які змушена йти Італія для подолання кризи.

Римська влада багато ставила на проект «Рим - столиця Олімпіади-2020», який, за її твердженням, став би значним поштовхом для розвитку міста. Згідно з доповіддю спеціальної комісії, проведення ігор дозволило б збільшити ВВП на 1,4% за рахунок доходу в 17,7 млрд євро в період як підготовки, так і після світових змагань. За оцінками фахівців, всього на проведення Олімпіади знадобилося б 8,2 млрд євро, 3,5 з яких мали б надійти від МОК за рахунок продажу прав на теле-і радіотрансляцію, квитків, лотерей. При цьому витрати італійської держави на проведення Олімпіади практично обнулялися. Комісія підрахувала, що з державної казни було б потрібно 4,7 млрд євро, тоді як сума прямої віддачі склала б 4,6 млрд.

Згідно з опитуваннями громадської думки, сім з десяти італійців хотіли б, щоб Олімпійські ігри 2020 пройшли в столиці. «За» висловлювалося три чверті римлян, тоді як "проти" - тільки 6% столичних жителів. Невисокий відсоток незгодних і по Італії в цілому - всього 11%, тоді як 70% італійців впевнені, що Олімпіада допомогла б подолати економічні проблеми і створити нові робочі місця.

Однак розважливий економіст Монті, який не входить ні в одну з політичних партій, вважає, що Італія, яку він, як сам зізнавався, хоче змінити, поки не готова до такої відповідальності. Це рішення вже було розкритиковано рядом інших політиків.

Разом з італійською столицею, заявку на проведення Олімпіади-2020 подали Мадрид, Стамбул, Доха і Баку. Підтвердив олімпійську заявку і Токіо, хоча Японія була готова відмовитися від цієї ідеї через трагедію в Фукусімі. Вибір МОК буде оголошено у вересні 2013 року. !zn

Читайте також

Витрати на Олімпіаду-2012 зросли в п'ять разів

Після звинувачень у корупції Каськів провів олімпійську закупівлю взагалі без тендеру

У першому тендері до Олімпіади-2022 вже виявили корупцію


Регіонал: Ціна Олімпіади-2022 для України буде дуже високою

Львів вже починає виділяти землю інвесторам під Олімпіаду-2022

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі