Київському "Динамо" виповнилося 85 років

Поділитися
© ferra.ru
Реєстрація Київського ПСТ "Динамо" 13 травня 1927 року, в рамках якого і заснувалася пізніше футбольна команда, підтверджена документами, що знаходяться в Центральному державному архіві вищих органів влади та управління України.

13 травня найтитулованіший футбольний клуб України "Динамо" (Київ) відзначає свій 85-річний ювілей.

"Різні дослідники історії футбольної команди київського "Динамо" вказують на дату заснування клубу - 13 травня 1927 року (реєстрація статуту Київського пролетарського спортивного товариства (ПСТ) "Динамо" Міжвідомчою комісією у справах громадських організацій та спілок Київського округу). Саме ця дата згадується в різних засобах масової інформації, спортивно-інформаційних виданнях та книгах з історії футболу", - повідомляє інформаційний відділ столичного клубу.

Реєстрація Київського ПСТ "Динамо" 13 травня 1927 року, в рамках якого і заснувалася пізніше футбольна команда, підтверджена документами, що знаходяться в Центральному державному архіві вищих органів влади та управління України. 1927 відображений і в офіційних документах і довідниках ФІФА і УЄФА. Оскільки ніяких інших документів про створення футбольної команди "Динамо" Київ у рамках Київського ПСО "Динамо" не виявлено, то датою народження команди вважається 13 травня 1927 року.

За 85 років свого шляху київський клуб виграв 26 національних чемпіонатів (по 13 СРСР і Україна), по 9 Кубків СРСР і України, 5 Суперкубків України. На європейській арені "Динамо" завоювало 2 Кубки володарів Кубків (1975, 1986) і Cуперкубок УЄФА (1975). Є першою немосковською командою, яка виграла титул чемпіона СРСР, і першим представником Радянського Союзу, який завоював європейський клубний трофей. !zn

Читайте також:

«Шахтар» заявив про готовність переграти «скандальний» матч з «Динамо»

Тренера «Динамо» Сьоміна дискваліфікували на три матчі

«Динамо» подало протест на видалення Гармаша в матчі з «Шахтарем»


«Динамо» має намір опротестувати результат матчу з «Шахтарем»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі