Китайські спортсмени відмовилися від м'яса перед Олімпіадою у Лондоні

Поділитися
© time-football.com
Олімпійська збірна Китаю побоюється, що у м'ясі можуть міститися додатки, які сприяють швидкому зростанню м'язової маси. Їх можуть прийняти за допінг і дискваліфікувати спортсмена.

Китайські спортсмени-олімпійці відмовилися вживати в їжу свинину, яловичину і баранину з побоювань, що в них можуть міститися речовини, які дадуть позитивні допінг-тести.

Замість м'яса члени олімпійської збірної будуть заповнювати потреби організму в білках за рахунок споживання риби і протеїнових додатків.

Представники водних видів спорту не їдять м'ясо вже протягом 40 днів, хоча до лондонської Олімпіади залишилося 100 днів.

У Китаї регулярно спливають скандальні історії про те, що виробники харчових продуктів використовують різного роду хімічні додатки, аби поліпшити смакові якості або ж вагу продуктів. Що стосується м'яса, то застосування додатків, які сприяють швидкому зростанню м'язової маси, відзначається найчастіше.

Побоювання у китайському спорткомітеті виникли після того, як у свинині було виявлено заборонений до застосування у харчовій промисловості країни кленбутерол, що сприяє нарощуванню м'язової маси. Він також заборонений міжнародними антидопінговими структурами і може дати позитивний тест на допінг, що призведе до дискваліфікації спортсмена, у якого буде виявлений. !zn

Читайте також:

Медики закликали заборонити рекламу McDonald's і Coca Cola на Олімпіаді у Лондоні

Апеляційний комітет УЄФА залишив чинною дискваліфікацію Рибки

Найкращу важкоатлетку України упіймали на допінгу

Українського метальника списа дискваліфікували на два роки і позбавили звання ЧЄ за допінг

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі