Медики закликали заборонити рекламу McDonald's і Coca Cola на Олімпіаді у Лондоні

Поділитися
Академія медичних королівських коледжів Великобританії закликала заборонити на Олімпійських іграх рекламу McDonald's і Coca Cola. Обидві компанії належать до найбільших спонсорів Міжнародного олімпійського комітету.

Віце-президент Академії медичних королівських коледжів професор Теренс Стівенсон заявив про необхідність заборонити рекламу McDonald's і Coca Cola на Олімпійських іграх. Як повідомляє журнал The Marketing, заборонити її потрібно, тому що ці компанії виробляють продукти, шкідливі для здоров'я.

Академія об'єднує близько 200 тис. медичних фахівців Великобританії, її діяльність спрямована на пропаганду здорового харчування і, зокрема, на боротьбу з дитячим ожирінням.

McDonald's є одним з найбільших спонсорів Міжнародного олімпійського комітету. На Літній Олімпіади у Лондоні в 2012 році він отримав ексклюзивне право на розміщення свого логотипу на упаковках їжі для мешканців Олімпійського селища. Також на його території до Олімпіади буде побудовано найбільший ресторан мережі.

Coca-Cola також належить до найбільших спонсорів МОК і традиційно забезпечує своїми напоями жителів Олімпійського селища. Представники компанії у відповідь на заяву Академії заперечили, що без спонсорських грошей «таких компаній, як Coca-Cola» Олімпійський комітет не зміг би організувати присутність спортсменів на змаганнях.

Організації Великобританії все частіше пропонують обмежити пропаганду нездорового харчування. У березні 2012 року у Шотландії був прийнятий законопроект, що забороняє рекламу фаст-фуду і жирної та солодкої їжі до 9 вечора, щоб уберегти дітей від перегляду подібної реклами. !zn

Читайте також:

У Сан-Франциско заборонили дарувати іграшки дітям при продажу шкідливої їжі

Coca Cola і Pepsi виключать зі складу канцерогени, що викликають рак

Черговий виток війни між Pepsi і Coca-Cola (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі