Мессі встановив новий рекорд результативності в Лізі чемпіонів

Поділитися
© ferl.org
Нападник «Барселони» став рекордсменом турніру за кількістю голів, забитих у ході одного сезону. Крім того, Мессі забив у цілому 50 м'ячів у ЛЧ, що раніше вдавалося лише трьом футболістам.

Нападник «Барселони» Ліонель Мессі, зробивши дубль у відповідному чверть фінальному матчі Ліги Чемпіонів з «Міланом» (3:1), став рекордсменом турніру за кількістю голів, забитих у ході одного сезону. Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Перед початком зустрічі на «Камп Ноу» на рахунку аргентинця було 12 м'ячів. Саме такий результат у сезоні 2002/03 встановив Рууд ван Ністелрой, який виступав за «Манчестер Юнайтед».

Через 11 хвилин після початку матчу Мессі реалізував 11-метровий і підняв планку результативності в найпрестижнішому єврокубку на нову висоту.

Цей гол також став для Мессі, який у попередньому раунді встановив рекорд результативності в одному матчі (забив п'ять м'ячів «Байєру»), п'ятдесятим у Лізі чемпіонів за весь час. Раніше дану позначку подолали Рауль Гонсалес, ван Ністелрой і Тьєррі Анрі.

Потім лідер «Барси» знову відзначився з «точки» і з 14 голами наздогнав гравця «Мілана» Жозе Альтафіні як найбільш результативного гравця за підсумками розіграшу Кубка європейських чемпіонів у цілому. Рекорд легендарного італійця тримався майже 50 років - з сезону 1962/63. !zn

Читайте також:

«Барселона» і «Баварія» вийшли в півфінал Ліги Чемпіонів

Названо найприбутковіші футбольні клуби планети

УЄФА збирається об'єднати Лігу Європи і Лігу чемпіоні
в

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі