На Майдані в Києві посадять робота «Васю», який буде грати в шахи

Поділитися
© tacopshq.com
Президент ФІДЕ Ілюмжинов має намір поставити на Майдані Незалежності в Києві сцену, на якій робот «Вася» буде грати в шахи. «У нього живі очі, він буде розмовляти, охати, ахати, жартувати над противником». Ідея прийшла до президента ФІДЕ із книги «Незнайко в Сонячному місті».

Президент Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) Кірсан Ілюмжинов оголосив про створення в Україні Шахової партії, яка ставить за мету не боротися за владу, а об'єднати думаючих людей, і в перспективі стане міжнародною.
«Мета моєї поїздки в Україну - це відкриття шахової академії в селищі Клесів Рівненської області. Друге - це оголошення про створення Шахової партії. Є демократичні партії, комуністичні партії, а тепер буде і шахова партія. Чому Україна? Тому що пропозицію отримав з селища Клесів, яке увійде в історію світової не лише шахової, але й політичної думки. Ця партія буде міжнародною, я б назвав її Шахової партією світу», - сказав він на прес-конференції в неділю, 23 вересня, в Києві.
Ілюмжинов також повідомив про запуск програми «роботизації» шахів. Як джерело ідей він навів відомий твір Миколи Носова «Незнайко в Сонячному місті», де головний персонах потрапив в Шахове місто і грав з роботом.
Він розповів про плани будівництва «шахового міста» біля Абу-Дабі в ОАЕ, і про намір влаштовувати змагання між людьми і роботами.
«Ці операції фактично не здійснювалися або проводилися мінімальними лотами, але дали підстави спекулянтам уже наступного дня накрутити ціни в пунктах обміну готівкової валюти, провокуючи ажіотаж серед населеннДва тижні тому я відкривав чемпіонат Москви з шахів і туди привезли робота "Васю", який грав з трьома міжнародними гросмейстерами і обіграв їх. Будемо влаштовувати чемпіонати серед роботів. Ми починаємо програму роботизації, ігор людей на площах з роботом. У вас на головній площі (Майдані Незалежності - ред.) ми збираємося поставити сцену, на якій буде робот "Вася", у нього живі очі, він буде розмовляти, охати, ахати, кепкувати над супротивником. І будь-який бажаючий буде підніматись на "інтелектуальний ешафот", хто захоче з ним зіграти. Ставки будуть великія», - розповів президент ФІДЕ. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі