На Олімпіаді в Лондоні виступить безногий легкоатлет

Поділитися
© kurafire, flickr.com
Оскар Пісторіус, який втратив ноги в ранньому дитинстві, стане першим учасником Олімпійських ігор з ампутованими кінцівками. Пісторіус, що виступає на протезах з вуглепластика, - срібний призер «повноцінного» чемпіонату світу 2011 року в естафеті 4х400 метрів.

Південноафриканський атлет Оскар Пісторіус візьме участь у забігах на дистанції 400 метрів на Олімпійських іграх у Лондоні, не зважаючи на невиконаний норматив у даній дисципліні. Пісторіус, який втратив ноги в ранньому дитинстві, стане першим учасником Олімпіади з ампутованими кінцівками.

Раніше бігун-інвалід на чемпіонаті Африки не зміг виконати олімпійський норматив на 400-метрівці, подолавши дистанцію за 45,52 секунди. Для отримання олімпійської путівки в цій дисципліні 27-річному спортсменові необхідно було показати результат 45,30.

«Він потрапив до складу олімпійської збірної на естафету. І тоді постало питання, чи може Пісторіус бігти 400-метрівку. Ми вирішили, що буде правильним допустити його до участі, оскільки він входить у команду», - повідомив виконавчий директор Національного олімпійського комітету ПАР Таббі Редді.

Пісторіус, неодноразовий чемпіон Паралімпійських ігор, через вроджену відсутність гомілкових кісток виступав на протезах з вуглепластика, - срібний призер «повноцінного» чемпіонату світу 2011 року в естафеті 4х400 метрів.

На індивідуальній дистанції 400 метрів Пісторіус дійшов на ЧС-2011 до півфіналу. Після Олімпійських ігор Пісторіус візьме участь у Паралімпіаді, де буде захищати три титули - на дистанціях 100, 200 і 400 метрів. !zn

Читайте також:

В Англії обрали гімн Олімпіади-2012 (аудіо)

У Лондоні відкрили Олімпійський стадіон (відео)

У Лондоні оголошено девіз Олімпіади-2012


Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі