Норвегія вимагає від МОК переглянути результати Олімпіади 1904 року

Поділитися
© ajde.com.ua
Норвезькі історики знайшли у спортивній документації дані, згідно з якими дві американські золоті медалі з боротьби на літній Олімпіаді 1904 року повинні насправді бути записані на рахунок Норвегії.

Норвезькі історики Том Шанк і Арільд Гьєрде звернулися в Міжнародний олімпійський комітет (МОК) з проханням переглянути громадянство двох борців, які виграли золото на Іграх 1904 року в Сент-Луїсі.

На Олімпіаді в Сент-Луїсі у борцівському турнірі брали участь 42 спортсмени, і, відповідно до загальноприйнятої версії, всі вони представляли США. Багато європейських атлетів не зуміли приїхати на Ігри через дорожнечу квитків та інших витрат.

У ваговій категорії до 71,7 кілограма олімпійським чемпіоном став Чарльз Еріксен, у вазі понад 71,7 кілограма - Бернхафф Хансен. Норвезькі історики повідомили, що в їхньому розпорядженні опинилися документи, згідно з якими обидва борці на момент Ігор не мали американського громадянства. Еріксен і Хансен емігрували до США з Норвегії, тому їхні золоті медалі повинні бути записані на рахунок саме Норвегії.

Якщо МОК погодиться з доводами вчених, то Еріксен і Хансен стануть першими олімпійськими чемпіонами в історії Норвегії. На даний момент вважається, що перші золоті медалі норвезькі спортсмени завоювали на Іграх 1908 року в Лондоні. Всього на рахунку норвезьких атлетів 55 нагород найвищої якості на літніх Олімпіадах. !zn

Читайте також:

Олімпійські ігри-2012. Підсумки збірної України

Українські призери заробили на Олімпіаді 13 мільйонів гривень

Українські боксери - найсильніші на Олімпіаді (відео)

У Лондоні завершилися ХХХ Олімпійські ігри (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі