Президент ФІФА оцінив Чемпіонат світу у ПАР на «дев'ятку»

Поділитися
Президент ФІФА Зепп Блаттер у понеділок, 11 липня, на спеціальній прес-конференції, присвяченій підсумкам першого Чемпіонату світу на африканській землі, подякував за виконану роботу південноафриканським чиновникам і керівникам оргкомітету турніру, а також уболівальникам - за атмосферу свята.

Президент ФІФА Зепп Блаттер у понеділок, 11 липня, на спеціальній прес-конференції, присвяченій підсумкам першого Чемпіонату світу на африканській землі, подякував за виконану роботу південноафриканським чиновникам і керівникам оргкомітету турніру, а також уболівальникам - за атмосферу свята.

При цьому організацію Мунідаля у ПАР він оцінив на «дев'ятку».

«Я б хотів зробити комплімент на адресу всієї Африки як континенту. Вона довела, що може приймати найбільші змагання, у тому числі чемпіонат світу. Перед початком турніру я говорив, що багато що впирається у питання довіри. ФІФА довіряла ПАР і завдяки цьому вселяла в людей упевненість в собі, а тепер південноафриканці можуть пишатися тим, чого досягли. Як президент Міжнародної федерації футболу можу сказати, що я більш ніж задоволений», - заявив Блаттер.

За словами голови ФІФА, після тестового турніру 2009 року - Кубка конфедерацій - він поставив ПАР оцінку 7,5 бала із 10, але зараз, після успішно проведеного фінального турніру, він оцінює його організацію на «дев'ятку».

Блаттер зауважив також, що задоволений чемпіонством команди, яка сповідує красивий футбол, але при цьому розкритикував гравців збірних Голландії та Іспанії за надмірну грубість у фінальному матчі турніру.

«Я чекав, що команди будуть дотримуватися принципів Fair Play (чесної гри)» - сказав президент ФІФА, відзначивши сумлінну роботу арбітрів на чолі з англійцем Говардом Уеббом. При цьому після фінального матчу деякі гравці голландської збірної піддали гострій критиці суддівську бригаду.

«Після цього чемпіонату світу всі ми повинні усвідомити, що маленьких і слабких національних команд більше не існує. Футбол розвивається всюди, хоча глобалізація позначається на збірних по-різному. Також приємно було бачити, що вдало виступили наймолодші команди на турнірі - Гана, Німеччина та Іспанія», - підсумував Блаттер.

Варто відзначити, що багато експертів та журналістів у ході Чемпіонату світу у ПАР гостро критикували організацію турніру. Зокрема, нарікання викликало встановлення безпеки не тільки уболівальників, але і гравців, що виступали на турнірі. Наприклад, під час Мунділю було пограбовано футболістів збірних Іспанії та Німеччини.

За матеріалами: Sports.Ru, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі