Президенту ФІФА загрожує кримінальна справа через ЧС-2018 і ЧС-2022

Поділитися
Комітет з етики підозрює президента ФІФА в корупції при визначенні Росії і Катару господарями Чемпіонату світу 2018 і 2022 років.

Новий комітет з етики ФІФА проведе розслідування з приводу дарування Росії і Катару прав приймати матчі Чемпіонату світу 2018 і 2022 років. Про це заявив Майкл Гарсія, який головує у Судовій палаті.

Окрім окреслених питань також буде розглянута заявка Німеччини зразка 2000-го року. Тоді німці претендували на Чемпіонат світу-2006. Вибір тоді впав на європейців, хоча представники Африки запевняли у підкупі німцями членів ФІФА.

За словами Гарсії, є докази корупції у відношенні компанії ISl, яка шляхом дачі хабарів Авеланжу і Тейшейрі, раз за разом набувала виключних прав на трансляцію матчів Чемпіонату світу. «Якщо ми уважно проаналізуємо документи, стане зрозуміло, що розслідування вимагає додаткових доказів», - сказав Гарсія.

Голова судової палати не заперечує заведення кримінальної справи на президента ФІФА Йозефа Блаттера, який також підозрюється у здачі ігор ЧС Росії і Катару. «Чим значніша фігура, на яку заводять справу, тим ретельніше необхідно вивчити матеріали справи», - зазначив Гарсія.

Раніше повідомлялося, що ФІФА призначила колишнього генерального прокурора Південного округу Нью-Йорка Майкла Гарсію на посаду провідного прокурора для розслідування звинувачень у корупції у світовому футболі. !zn

Читайте також:

ФІФА погодилася на реформи для боротьби з корупцією усередині організації

Президент ФІФА визнав помилковість вибору Росії і Катару господарями чемпіонатів

Президент оргкомітету ЧС-2014 з футболу пішов у відставку через корупційний скандал

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі