Регіонал: Вартість Олімпіади-2022 для України буде дуже високою

Поділитися
Вартість зимової Олімпіади-2022 для України буде дуже і дуже високою, в першу чергу через питання інфраструктури. Про це в суботу, 15 жовтня, на ХІ Економічному форумі в Трускавці повідомив народний депутат від Партії регіонів, віце-президент Національного олімпійського комітету України Віктор Корж.

«Не випадково програму названо «Олімпійська надія-2022», адже можна виграти тендер, а можна і не виграти, але те, що до 2015 року проведемо колосальну роботу і надамо поштовх розвитку не лише Карпатському регіону, але й Україні в цілому, це так», - сказав В.Корж.

«Для розвинених країн світу, які частіше приймають світові форуми, а Олімпіада є одним з найбільших світових спортивних форумів, питання проведення спортивного заходу є простішим - у них готова інфраструктура, тому меншою є і кошторисна вартість, і організаційні заходи простіше проводити», - наголосив В.Корж.

Він нагадав, що 2010 року було прийнято концепцію державної цільової програми підготовки до Олімпіади-2022, програму з розвитку спортивної туристичної інфраструктури, терміни, ресурси. Конкурентами України, з його слів, будуть Китай, Німеччина, Фінляндія, Франція, Польща, Норвегія, Румунія, Іспанія, Швейцарія, Пн. Америка, Австралія та Океанія, які також готують заявки.

«Конкурентна боротьба буде дуже складною», - додав він.

В.Корж також наголосив: «Сьогодні навіть багаті країни світу не будують збиткових спортивних споруд. Вже сьогодні треба розуміти, які об’єкти будуть використовуватись до Олімпіади. Також сьогодні в світі користуються досвідом управляючих компаній. Кілька міст-кандидатів було на Олімпійські ігри 2018 року, які пропонували для проведення деяких видів програми інфраструктуру в сусідніх країнах, щоб використати наявні можливості і не витрачати додатково гроші. Після московської Олімпіади зараз збережено і використовують лише кілька об’єктів. Решта ліквідовані чи в занедбаному стані».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі