Рейтинг найбільш високооплачуваних спортсменок світу очолила Марія Шарапова

Поділитися
Російська тенісистка Марія Шарапова очолила список десяти спортсменок, які заробили за рік більше за інших. Відповідний рейтинг склав авторитетний американський журнал Forbes.
Російська тенісистка Марія Шарапова очолила список десяти спортсменок, які заробили за рік більше за інших. Відповідний рейтинг склав авторитетний американський журнал Forbes.Так, за його даними, Марія Шарапова за рік - з червня 2009 по червень 2010 року - заробила 24,5 мільйона доларів. При цьому переважну частину цієї суми росіянці принесли рекламні контракти, продаж прав на використання імені, а також випуск власної лінії спортивного одягу. Призові за участь у всіляких тенісних турнірах склали лише мільйон доларів. Шарапова очолює список найбільш високооплачуваних спортсменок світу вдруге. У попередньому рейтингу Forbes доходи росіянки були оцінені у 26 мільйонів доларів. «Хоча першим номером у світовому тенісному рейтингу є Серена Вільямс, вона не може зрівнятися з Марією Шараповою за здатністю заробити», - відзначає Forbes. Видання відзначає, що росіянка співпрацює з багатьма успішними компаніями, у числі яких - виробник спортивного одягу Nike, телекомунікаційний гігант Sony Ericsson і ювелірна компанія Tiffany. Друге і третє місця посіли ще дві тенісистки - сестри Серена і Вінус Уїльямс. Американки, як і Шарапова, зберегли за собою відповідні позиції в рейтингу Forbes. Серена за рік заробила 20,2 мільйона доларів. А Вінус стала багатшою на 15,4 мільйона. На четвертому місці опинилася американська автогонщиця Даніка Патрік, яка заробила за рік 12 мільйонів доларів. П'яте місце у рейтингу зайняла південнокорейська фігуристка, чемпіонка Олімпійських ігор у Ванкувері Кім Ю На. За рік вона стала багатшою на 9,7 мільйона доларів. На шостому місці розташувалася шведська гольфістка Анніка Соренстам - її дохід склав 8 мільйонів доларів. Сьомий і восьмий рядок зайняли сербські тенісистки Анна Іванович (7,2 мільйона доларів) і Олена Янкович (5,3 мільйона доларів). Дев'яте і десяте місця зайняли ще дві гольфістки - американка Паула Крімер (5,2 мільйона) і мексиканка Лорена Очоа (5 мільйонів). Варто відзначити, що Марія Шарапова стала єдиною жінкою, яка потрапила до рейтингу найбагатших спортсменом світу іншого американського журналу - Sports Illustrated. За даними цього видання, росіянка за рік заробила трохи більше 20 мільйонів доларів.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі