Найшвидша людина на планеті вибула до кінця року через травму

Поділитися
Ямайський спринтер Усейн Болт, який встановив світові рекорди з бігу на 100 і 200 метрів, через травму спини не зможе брати участь у змаганнях до кінця поточного року. Про це у вівторок, 10 серпня, повідомив представник спортсмена.
Ямайський спринтер Усейн Болт, який встановив світові рекорди з бігу на 100 і 200 метрів, через травму спини не зможе брати участь у змаганнях до кінця поточного року. Про це у вівторок, 10 серпня, повідомив представник спортсмена. Днями 23-річний Болт зазнав першої поразки більш ніж за два роки. На турнірі у Стокгольмі він зайняв лише друге місце на дистанції 100 метрів, програвши американцю Тайсону Гею. Після забігу Болт відчув біль у спині і вирішив пройти обстеження в Німеччині. За його результатами лікарі рекомендували утриматися від участі у змаганнях до кінця поточного року. «Сезон 2011 і 2012 року, коли пройде Чемпіонат світу та Олімпійські ігри, дуже важливий для мене, і я сподіваюся, що до цього часу я буду в хорошій формі», - заявив ямайський спортсмен. У зверненні до своїх уболівальників Болт подякував усім, хто його підтримує, і пообіцяв, що у 2011 році він буде ще сильніший. Як відзначають ЗМІ, ямаєць тепер не зможе зустрітися з двома найсильнішими спринтерами світу Тайсоном Геєм і Асафою Пауеллом на чемпіонаті у Брюсселі 27 серпня. Усейн Болт є триразовим олімпійським чемпіоном. На Олімпійських іграх-2008 у Пекіні він здобув перемоги на дистанціях 100 і 200 метрів, а також в естафеті 4 по 100 метрів. У всіх цих забігах були встановлені світові рекорди. Єдиною поразкою Болта був забіг на 100 метрів в Стокгольмі у 2008 році. Тоді він програв співвітчизнику Асафі Пауеллу, який теж відчуває зараз проблеми зі спиною. Відтоді Болт 14 разів поспіль здобував перемогу, включаючи поєдинок з Геєм на Чемпіонаті світу в Берліні торік, коли він оновив рекорди на стометрівці (9,58 сек) і на дистанції 200 метрів (19,19 сек). Він також показав кращий час сезону в забігу на 100 метрів у Лозанні (9,82 сек) і на 200 метрів у Кінгстоні (19,56 сек).

За матеріалами: CNN, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі