Збірна України до Євро-2012 залишилася без воротарів

Поділитися
Збірна Україна з футболу до Євро-2012 залишилася без трьох воротарів. До травмованого Диканя і дискваліфікованого Рибки приєднався Шовковський, який в матчі проти «Волині» невдало приземлився на газон і пошкодив плече.

За півтора місяці до старту Євро-2012 збірна Україна залишилася без воротарів, яких головний тренер Олег Блохін награвав безпосередньо до чемпіонату.

Слідом за травмованим Андрієм Диканем і дискваліфікованим Олександром Рибкою в черговому турі чемпіонату країни травму отримав основний голкіпер національної команди Олександр Шовковський. Рятуючи команду від гола в зустрічі з «Волинню», динамівець у високому стрибку відвів загрозу, але невдало приземлився на праву руку і в перерві попросив заміну.

«У Шовковського - за попередніми висновками наших лікарів - пошкоджена зв'язка суглоба плеча, - розповів головний тренер «Динамо» Юрій Сьомін. - Проблема виникла від того, що Саша самовіддано потягнувся за м'ячем, що летів у «дев'ятку». Пізніше мені розповіли, що в роздягальні лікарі запитали голкіпера, чи може він продовжувати гру. І якщо вже Шовковський з його відданістю командним інтересам сказав, що на другий тайм вийти не зможе, то картина зрозуміла. Наші лікарі навіть не намагалися застосовувати знеболювальне - це могло ще більше погіршити ситуацію».

За словами тренера воротарів клубу Михайла Михайлова, Шовковський, швидше за все, поїде на медобстеження до Німеччини. Попередній висновок, у разі, якщо розтягнуто м'язи, - голкіпер пропустить близько трьох тижнів. Будемо сподіватися, що діагноз підтвердиться і Шовковський зможе почати підготовку з іншими кандидатами у збірну в призначений термін - 15 травня.

Нагадаємо, Дикань у зіткненні з форвардом «Зеніту» Кержаковим отримав множинні переломи кісток лицьової частини черепа: перелом правої орбітальної кістки, перелом правої виличної кістки, перелом верхньої щелепи справа зі зміщенням, струс головного мозку.

Дикань був успішно прооперований у клініці щелепно-лицевої хірургії в Карлсруе (Німеччина). Після успішно проведеної в Німеччині операції на обличчі воротар збірної України Андрій Дикань повернувся в Москву, де йому вже зняли шви. !zn

Читайте також:

Рибку дискваліфікували на два роки

«Динамо» насилу здобуло перемогу над «Волинню»

Голкіпер збірної України з футболу Дикань отримав важку травму (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі