СБУ готова запобігати терактам під час Євро-2012

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
СБУ серйозно і ґрунтовно готується до проведення Євро-2012. Особливу увагу буде приділено забезпеченню антитерористичного захисту самих учасників чемпіонату та об'єктів інфраструктури.

Запобігання терористичним загрозам під час підготовки та проведення Євро-2012 в Україні - це одне з основних завдань Служби безпеки України. Про це заявив глава СБУ Ігор Калінін.

«До цього заходу ми готуємося серйозно і ґрунтовно. На сьогодні задіяні майже всі підрозділи та регіональні органи служби. На виконання указу президента України при Антитерористичному центрі створений і успішно діє Міжнародний штаб безпеки для координації дій з іноземними правоохоронцями, органами і спецслужбами», - сказав він.

Серед першочергових завдань СБУ у контексті проведення Євро-2012 Калінін назвав забезпечення антитерористичного захисту самих учасників чемпіонату та об'єктів інфраструктури, а також недопущення масового прибуття в Україну псевдоуболівальників, які приїжджають з протиправними цілями: організовують наркотрафіки, канали нелегальної міграції, а також є представниками терористичних та екстремістських угруповань.

«На сьогодні інтенсивно проводяться підготовчі та тренувальні заходи. Тільки в минулому році у Службі безпеки України проведено 33 навчання на об'єктах інфраструктури Євро-2012. Це стадіони, міжнародні аеропорти, спортивні комплекси, готельні комплекси тощо», - розповів він.

За його словами у всіх навчаннях з боку України в обов'язковому порядку беруть участь представники МВС, Міністерства оборони, Управління Держохорони, Міністерства надзвичайних ситуацій.

Глава СБУ також зазначив, що особлива увага приділяється заходам щодо встановлення безпеки державних осіб та представників іноземних організацій. «Якщо існує задум терористичного нападу на одного з лідерів іноземної держави, для злочинців-терористів, звичайно ж, цікавіше це провести на території іншої держави. Про це свідчить міжнародна практика аналізу терористичних загроз. Лідери держав, керівники політичних організацій будуть прилітати сюди в якості вболівальників. Тому встановленню їхньої безпеки приділяється така пильна увага», - пояснив він.

Калінін додав, що тренування та навчальні заходи триватимуть аж до проведення чемпіонату, і запевнив, що СБУ в рамках своєї компетенції виконає всі покладені на неї завдання щодо встановлення безпеки на Євро-2012.

Нагадаємо, чемпіонат Європи з футболу пройде в Україні та Польщі з 8 червня по 1 липня 2012 року. В Україні матчі турніру пройдуть у Києві, Харкові, Львові та Донецьку.

Як повідомлялося, проведення Чемпіонату Європи з футболу в поточному році може збільшити в'їзний потік іноземних туристів в Україну на 30-40%. !zn

Читайте також:

Для вболівальників Євро-2012 митниці РФ і України виділять спецкоридори

Польща посилила боротьбу з футбольними хуліганами

Матчі Євро-2012 будуть охороняти вертольоти і винищувачі

До Євро-2012 в аеропортах Європи будуть продавати гривні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі