Сьомін вимагає від «Динамо» компенсацію за звільнення

Поділитися
Звільнений тренер «Динамо» Юрій Сьомін заявив, що клуб порушив свої зобов'язання і повинен виплатити йому компенсацію за передчасне розірвання контракту. Раніше Ігор Суркіс заявив, що компенсація Сьоміну не належить.

Звільнений з київського «Динамо» російський тренер Юрій Сьомін має намір домагатися від керівництва українського клубу компенсації за дострокове розірвання контракту.

«З приводу розірвання контракту є порушення, в обов'язковому порядку повинна бути компенсація. Юридичним супроводом буде займатися Дмитро Селюк, при якому я і підписував контракт з київським "Динамо"», - сказав він в інтерв'ю програмі "Великий футбол" на телеканалі «Україна» в неділю.

У свою чергу футбольний агент, колишній віце-президент донецького "Металурга" Селюк впевнений, що президент «Динамо» Ігор Суркіс розрахується зі своїм тренером, тому що це питання імені та престижу клубу. «З юридичної точки зору я гарантую, що у Сьоміна виграшна ситуація. У нього ще півтора роки контракту. Клуб за всіма законами ФІФА повинен йому буде виплатити до кінця контракту. Я думаю, буде все чесно і солідно», - сказав він.

Селюк також зазначив, що формулювання про звільнення за низькі спортивні результати є не зовсім коректним, оскільки за період своєї роботи в «Динамо» Сьомін приніс для клубу в залік УЄФА 35 балів. Тільки легендарний Валерій Лобановський приніс 48 балів, Йожеф Сабо приніс 16, Олексій Михайличенко - 13, Анатолій Дем'яненко - 5 балів.

Як повідомлялося, після зміни головного тренера «Динамо» Суркіс заявив, що Сьоміну не належить компенсація. "У Сьоміна був діючий контракт до 2014 року. Цей контракт передбачав півтора року «недоторканного періоду». Тобто до 30 липня 2012 року я не мав права його звільнити. Я чітко виконав умови цього контракту. Також, згідно з угодою, в разі фінішу в чемпіонаті України нижче першого місця, команда повинна потрапити в груповий етап Ліги чемпіонів через кваліфікацію. Цього року команда, не виконавши перше завдання, виконала друге. Але у контракті також був пункт, згідно з яким тренера можуть звільнити «за низькі спортивні результати». Саме за цим пунктом Сьомін і був звільнений зі своєї посади. Якщо Юрій Павлович вважає, що я йому щось винен - є юристи. Зрозуміло, що при розірванні контракту я йому виплачувати нічого не зобов'язаний. Ми розійшлися без компенсації", - сказав він.

24 вересня «Динамо» оголосило про розрив відносин з російським фахівцем, який 23 грудня 2010 року підписав контракт з київським клубом на термін три з половиною роки. !zn

Читайте також:

Суркіс особисто прийняв рішення звільнити Сьоміна, розмови з екс-тренером не було

Президент «Динамо» вважає, що з таким суддівством матчів «Шахтаря» «неможливо боротися» (ВІДЕО)

Блохін розпочав у «Динамо» з перемоги (ВІДЕО)

Офіційно: Юрій Сьомін відправлений у відставку з посади тренера «Динамо»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі