Севастопольський марафонець перетнув море від Кіпру до Ізраїлю вплав

Поділитися
© meridian.in.ua
За словами плавця, заплив виявився важким: він плив по 10-14 годин на день кролем на грудях і кролем на спині в гідрокостюмі і в окулярах через дуже високу солоність води.

Севастопольський плавець-марафонець, рекордсмен Книги рекордів України Олег Софяник здійснив свій черговий заплив по Середземному морю від Кіпру до Ізраїлю.

Організатором запливу виступила громадська організація "Об'єднання підтримки і розвитку молоді та спорту у м. Севастополі".

Як повідомив її голова Олександр Синявський, О.Софянік стартував 5 травня з турецької яхти у відкритому морі біля кіпрського міста Протарас (грецька частина острова): через відсутність шенгенської візи у плавця кіпрська влада не пустила спортсмена на острів і не дозволила стартувати з берега. Фінішував плавець на пляжі Хайфа.

За словами плавця, заплив виявився важким: він плив по 10-14 годин на день кролем на грудях і кролем на спині в гідрокостюмі і в окулярах через дуже високу солоність води. Завдяки ластах підтримував досить високу швидкість до 4-5 кілометрів на годину, оскільки турецький спонсор Алі Точкан виділив яхту супроводу на строго обмежений час.

На даний момент спортсмен вийшов на яхті супроводу в сторону берегів Туреччини, а далі літаком вирушить в Україну.

О.Софянік здійснив вже більше 50 марафонських запливів, найдовший з яких - у травні нинішнього року - через Південно-Китайське море довжиною 350 км. Переплив також Середземне море, Мармурове море, протоку Босфор (вздовж і поперек разом з журналістом Романом Черненко), протоку Дарданелли. Здійснював марафонські запливи на відстань до 100 км уздовж берегів Криму. Марафонець відомий також запливами в холодній воді в зимовий час. !zn

Читайте також:

Половину кліпу на офіційний гімн Євро-2012 зняли на екзотичному пляжі (відео)

Китайські спортсмени відмовилися від м'яса перед Олімпіадою в Лондоні


У Тернополі відбудеться Чемпіонат світу з водно-моторного спорту


Українські біатлоністки завоювали «золото» на юніорській першості світу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі