Трійку претендентів на звання найкращого футболіста Європи склали Мессі, Роналду та Іньєста

Поділитися
© vkontakte.ru
Мессі надрезультативно провів сезон 2011/12, забив півсотні голів у чемпіонаті Іспанії, отримав «Золоту бутсу» як найкращий бомбардир європейських першостей і вчетверте поспіль став самим найкращим гравцем Ліги чемпіонів УЄФА з рекордними 14 м'ячами. Роналду теж показав видатний результат - 46 голів у «прикладі», а Іньєста був визнаний кращим гравцем Євро-2012.

У списку кандидатів на звання найкращого футболіста Європи в сезоні 2011/12 за версією УЄФА залишилося три людини: Андрес Іньєста, Ліонель Мессі і Кріштіану Роналду.

Журі з 53 журналістів, що представляють всі національні асоціації УЄФА, скоротило початковий список з 32 кандидатів до трьох осіб. У ньому залишилися лауреат минулого сезону Мессі, його партнер з «Барселони» Іньєста і Роналду з «Реала». Хаві Ернандес, який зайняв друге місце у голосуванні 2011 року, цього разу фінішував п'ятим, поступившись однією позицією Андреа Пірло, з яким був суперником у фіналі Євро-2012.

Як повідомляє прес-служба УЄФА, фінальне голосування щодо решти трьох претендентів відбудеться 30 серпня в Монако під час жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА. Журналісти будуть голосувати за трьох кандидатів у прямому ефірі за допомогою електронної системи.

Як відомо, Мессі надрезультативно провів сезон 2011/12, забив півсотні голів у чемпіонаті Іспанії, отримав «Золоту бутсу» як найкращий бомбардир європейських першостей і вчетверте поспіль став нйкращим гравцем Ліги чемпіонів УЄФА з рекордними 14 м'ячами. Роналду теж показав видатний результат - 46 голів у «прикладі», а Іньєста був визнаний найкращим гравцем Євро-2012.

В рамках першого туру голосування кожен із 53 журналістів назвав п'ятірку кращих в Європі. За перше місце футболісту нараховувалося п'ять очок, за друге - чотири і так далі. Місця з 4-го по 10-те вже відомі.

4. Андреа Пірло (Італія) - «Ювентус» (90 очок)

5. Хаві Ернандес (Іспанія) - «Барселона» (57)

6. Ікер Касільяс (Іспанія) - «Реал» (53)

7. Дідьє Дрогба (Кот-д'Івуар) - «Челсі» (зараз виступає за «Шанхай Шеньхуа») (31)

8. Петр Чех (Чехія) - «Челсі» (14)

9. Фалькао (Колумбія) - «Атлетіко» (14)

10. Месут Озіл (Німеччина) - «Реал» (10). !zn

Читайте також:

УЄФА назвав претендентів на звання найкращого футболіста Європи

Мілевський потрапив у двадцятку гірших гравців Євро-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі