УЄФА не буде втручатися в політику України

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Союз європейських футбольних асоціацій УЄФА не буде втручатися у внутрішні справи країни.

УЄФА не має своєї позиції щодо політичної ситуації в Україні і не буде втручатися у внутрішні справи країни. Така заява прозвучала після слів європейських політиків, зокрема австрійських і німецьких, про бойкот української частини футбольного Чемпіонату Європи, який відбудеться цього літа.

У своїй заяві УЄФА зазначив, що обов'язок бути незалежним від політики прописано в його статуті. «Невтручання у політичні справи і захист національних асоціацій від будь-яких форм політичного впливу необхідні, щоб підтримувати футбол в дії і забезпечувати його доступність всім і скрізь», - йдеться в заяві.

Країни, які приймають чемпіонат, обираються тільки на основі футбольних критеріїв, і «УЄФА твердо переконана, що незалежність від політичних поглядів абсолютно необхідна, щоб забезпечити людям гру в футбол, надію і азарт, незалежно від політичної ситуації в їхній країні. Тому УЄФА не має своєї позиції щодо політичної ситуації в Україні і не буде її займати, а також не буде втручатися у внутрішні урядові справи», - сказано в повідомленні.

«Уболівальники, журналісти, телевізійники, а також політики і лідери всієї Європи будуть дізнаватися про ці країни, відкривати їх, насолоджуватися ними, а ще дискутувати, сперечатися про них, і УЄФА переконана, що такий обмін на всіх рівнях також створить можливість для позитивних змін в суспільстві», - кажуть європейські футбольні чиновники.

Раніше міністр оборони Австрії Норберт Дарабос, також відповідальний за спорт, прийняв рішення не бути присутнім на товариському матчі Австрія-Україна, який відбудеться 1 червня в місті Інсбрук.

У понеділок, 30 квітня, голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу заявив, що не має наміру брати участь в запланованих на Україні заходах, приурочених до чемпіонату.

У неділю, 29 квітня, німецький журнал Spiegel повідомив, що канцлер ФРН Ангела Меркель через ситуацію з Тимошенко може порекомендувати членам уряду Німеччини бойкотувати чемпіонат Євро-2012. !zn

Читайте також:

УЄФА: Перенесення ігор Євро-2012 з України в іншу країну неможливе

УЄФА не зміг проігнорувати стурбованість європейських політиків ситуацією в Україні

Німецькі чиновники будуть ігнорувати гру своєї збірної в Харкові через солідарність з Тимошенко

Медвєдєв заступився за Тимошенко

В Італії закликають бойкотувати Євро-2012 через Тимошенко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі