Україна завоювала 175 ліцензій на Олімпіаду-2012

Поділитися
На сьогоднішній день українські спортсмени завоювали 175 ліцензій у 13 видах спорту на участь у літній Олімпіаді-2012 у Лондоні.

Про це повідомив голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, якого цитує урядовий портал.

Він нагадав, що на іграх 2012 року буде розіграно 302 комплекти нагород, українці розраховують на участь у 21 виді спорту, виняток - баскетбол, волейбол, гандбол, футбол, хокей на траві.

«Право на участь в Олімпійських іграх 2012 року вже отримали 155 спортсменів. Сьогодні затверджена група спортсменів з 556 осіб, які можуть претендувати на участь в Олімпійських іграх, 108 з них - реально боротимуться за олімпійські медалі», - сказав він.

Він нагадав, що Україна вже отримала право змагатися у таких видах спорту: стрільба кульова - 8 спортсменів, плавання - 5 спортсменів (норматив «А») і 25 спортсменів (норматив «В»), легка атлетика - 44 спортсмени (норматив «А» ) і 20 спортсменів (норматив «В»), стрільба з лука - 6 спортсменів, кінний спорт - 4 спортсмени, стрибки у воду - 6 спортсменів, сучасне п'ятиборство - 2 спортсмена, веслування на байдарках і каное - 2 спортсмена, веслування академічне - 19 спортсменів, вільна боротьба - 2 спортсмена, спортивна гімнастика - 5 спортсменів, бокс - 6 спортсменів, гімнастика художня - 1 спортсмен.

За його словами у жовтні - грудні 2011 року заплановано участь спортсменів збірних команд України у ліцензійних змаганнях на чемпіонатах світу з важкої атлетики, стрибків на батуті, вітрильному спорті, плаванні.

З таким видам спорту як фехтування, триатлон, велоспорт, дзюдо, настільний теніс і бадмінтон ліцензії будуть надаватися за рейтингом міжнародних федерацій з видів спорту.

Він зазначив, що наші атлети сподіваються завоювати більше 300 ліцензій.

Нагадаємо, Олімпійські ігри 2012 року пройдуть у Лондоні з 27 липня по 12 серпня, після чого відбудуться Параолімпійські ігри, які пройдуть з 29 серпня по 9 вересня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі