Українці не бажають об'єднувати свій футбольний чемпіонат з російським, - опитування

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© : колаж ZN.UA
Основну масу уболівальників, які мріють побачити об'єднаний футбольний чемпіонат Росії та України, складають жителі Сходу і люди у віці понад 60 років. Більшість противників такого об'єднання проживають в Західній і Центральній Україні.

В Україні більшість любителів футболу негативно ставиться до можливого проведення спільних змагань між українськими і російськими командами. Про це свідчить опитування, проведене Київським міжнародним інститутом соціології для ZN.UA.

Категорично проти об’єднаного розіграшу Кубків України та Росії 27,3% (зокрема 39% на Заході, 34 - у Центрі, 19 - на Півдні й 16% на Сході). Скоріше проти - 18,6%. Скоріше за - 23,3%. Безумовно за - 22,9% (36% на Сході, 32 - на Півдні, 13 - на Заході, 12% у Центрі).

Об'єднання чемпіонатів - ще менш приваблива ідея. Переконаних прихильників - 19,5%. Основна маса - жителі Сходу (34%) і вболівальники у віці понад 60 років (28%). 21,4% уболівальників висловилися "скоріше за, ніж проти".

Водночас, переконаних противників - 30,7% (41% жителів Західних регіонів, 36% - Центру, 26% - Півдня і 19% жителів Сходу). Крім того, 19% українців "скоріше проти, ніж за".

Не бажають бути глядачами «змішаної» першості 33% вболівальників у віці від 30 до 39 років, 32% - у віці від 40 до 49 років, 31% - у віці від 16 до 29 років.

У рамках дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, були опитані 1636 шанувальників футболу віком від 16 років, які проживають у 102 населених пунктах у всіх регіонах країни. Дослідження проводилося 21 квітня - 2 травня, похибка становить 2,5%.

Подробиці читайте в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна» в статті Сергія Рахманіна «Особиста справа: український уболівальник». !zn

Читайте також:

Нападник збірної України залишить московське «Динамо»

Став відомий девіз збірної України на Євро-2012


Київському «Динамо» виповнилося 85 років


ФІФА введе електронну систему взяття воріт після Євро-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі