У Росії за застосування спортсменами допінгу будуть дискваліфікувати тренерів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Держдума РФ прийняла у третьому читанні закон, відповідно до якого у Росії для спортивних тренерів і лікарів вводиться дискваліфікація на термін до трьох років за використання допінгу під час підготовки спортсменів.

Поправки про дискваліфікацію за допінг передбачається внести до Кодексу про адміністративні правопорушення (КпАП) РФ. Раніше відповідальність за застосування заборонених методів підготовки цим документом не передбачалася.

Для самих спортсменів відповідальність за допінг, як і раніше не введено - розробники законопроекту вирішили, що цього не потрібно, оскільки за застосування заборонених препаратів спортсменів дискваліфікують національні та міжнародні федерації.

Тепер для тренерів і лікарів встановлено стандартний термін дискваліфікації від одного до двох років і до трьох років - за використання допінгу неповнолітніми спортсменами. Протоколи про такі порушення закону зможуть складати співробітники Держнаркоконтролю.

За використання допінгу спортсменами їхнім тренерам та медикам, окрім дискваліфікації, загрожуватиме штраф до 50 тисяч рублів, причому санкції будуть застосовуватися і до тих фахівців, які використовують допінг при підготовці тварин, що беруть участь у змаганнях.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі