В Україні 13% футболістів знають про договірні матчі

Поділитися
© rusfootball.info
Українські футболісти знають про договірні матчі, але всього лише троє готові в них брати участь.

Міжнародна асоціація професійних футболістів (FIFPro) презентувала «Чорну книгу Східної Європи», в якій подано ​​інформацію, в основу якої лягли результати опитувань футболістів. Серед опитаних є 363 гравці, які представляють українські професійні клуби.

За інформацією асоціації, 7,6% опитаних зізналися, що їм пропонували взяти участь у подібних матчах. Число футболістів, які знають про існування «договорняків» в українському футболі, становить 13% (для порівняння, у Росії - 43,5%). І лише троє з них готові навести приклади.

В FIFPro зазначили, що найбільші проблеми в Україні пов'язані з несвоєчасними виплатами заробітної плати вони зазначили, що Україні в цьому сенсі далеко до визнаних «лідерів».

Так, у Чорногорії 94% футболістів стикаються із затримками зарплати, у Греції - 67,5%, в той час як в Україні - тільки 15,5%. З них - 90% футболістів довелося чекати на відтермінування платежу до трьох місяців, а у 98,1% затримка зарплати пов'язана з відсутністю у клубу коштів.

Ще одна проблема - відсторонення від тренувань з командою. Про це заявили 7,7% українських футболістів. При цьому, головним доводом клубу (54,2%), який вдається до такого заходу, є небажання гравця підписувати новий контракт. !
zn

Читайте також:

У Туреччині за договірні матчі заарештували 40 осіб

Організаторам договірних матчів в Італії винесли вирок

У Хорватії 15 футболістів отримали тюремні терміни за договірні матчі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі