В Україні буде своя НХЛ

Поділитися
© LaStampa.it
В Україні створять національну хокейну Лігу, повідомляє прес-служба Кабміну.

Новостворена Ліга об'єднає хокейні клуби для "більш чіткої координації дій під час проведення національного чемпіонату з хокею з шайбою для чоловіків, підвищення якості національного чемпіонату", повідомив за підсумками наради керівників хокейних клубів у Федерації Хокею України заступник Голови Державної служби молоді та спорту, віце- президент Федерації Вадим Сисюк.

За його словами, клуби підтримали давню ініціативу Федерації хокею щодо створення національної конкурентоспроможної Ліги, на нараді було представлено проект Статуту Ліги, згідно з яким засновниками Ліги повинні стати самі хокейні клуби.

На думку творців Ліги, такий крок буде сприяти підвищенню конкурентоспроможності національних команд, рівня українського хокею в цілому, стане стимулом до масового розвитку цього виду спорту у країні, виховання власного хокейного резерву, залучення інвестицій у вітчизняний хокей, залучення більшої уваги спортивної громадськості, вболівальників до хокею. Ініціатори створення Ліги сподіваються надалі на залучення більшої кількості команд до участі в чемпіонаті, створення нових команд, зокрема, у західному регіоні країни.

До 30 травня керівники клубів будуть вивчати проект Статуту і направлять до робочої групи свої пропозиції та зауваження. Попередньо на 3 червня заплановано проведення установчої конференції Ліги за участю делегатів клубів. На конференції планується прийняти Статут Ліги і обрати керівництво організації.

Нагадаємо, під назвою Національна хокейна ліга (НХЛ) більш відоме об'єднання північноамериканських хокейних клубів, які проводять найсильніший у світі чемпіонат.

В Україні хокей переживає не найкращі часи. Українська національна хокейна збірна залишила світову хокейну еліту і не змогла повернутися до неї навіть на домашньому Чемпіонаті світу у першому дивізіоні, що пройшов у 2011 році в Києві. Заявлений 2 роки тому для участі у російській Континентальній хокейній лізі ХК "Будівельник" (Київ) так і не вийшов на лід через проблеми з льодовим майданчиком. Поступово скочується з провідних ролей у відкритому чемпіонаті Білорусі багаторазовий чемпіон України, а колись бронзовий призер ще союзної першості київський "Сокіл".

У той же час, віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що Україна подасть заявку на проведення Чемпіонату світу з хокею в елітному дивізіоні 2018 або 2019 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі