За незаконне використання символіки Євро-2012 будуть саджати на 6 років

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За незаконне використання символіки Євро-2012 в Україні хочуть ввести безпрецедентні заходи відповідальності. Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді значно збільшити розміри штрафів та термінів позбавлення волі за порушення прав інтелектуальної власності УЄФА та партнерів чемпіонату.

Відповідно до законопроекту «Про права інтелектуальної власності та репутації Об'єднання європейських футбольних асоціацій», внесеного на розгляд парламенту Кабінетом міністрів, за незаконне використання символіки Євро-2012 в Україні хочуть ввести безпрецедентні заходи відповідальності.

Законопроект пропонує встановити максимальний штраф за незаконне використання логотипів УЄФА (наприклад «Євро-2012») у 85 тисяч гривень, тоді як Кодекс про адміністративні правопорушення передбачає максимальне покарання у 3,4 тисячі гривень, пише Коммерсант-Украина.

За незаконне копіювання записів футбольних матчів і розповсюдження їх в інтернеті користувачі та власники ресурсів можуть бути позбавлені волі на термін до шести років.

Також пропонується за незаконне використання словосполучення «Євро-2012» у доменному імені, розміщення рекламних банерів на сайтах з символікою чемпіонату або трансляції матчів в інтернеті власників сайтів, окрім штрафу, позбавляти домену та серверів.

За трансляцію чемпіонату у громадських місцях без дозволу УЄФА, на екранах з діагоналлю більше 3 метрів пропонують позбавляти власників закладів волі на два роки.

Водіїв за незаконне нанесення на автомобіль емблем чемпіонату або перевезення контрафактної продукції можуть позбавити прав на три місяці.

За словами віце-прем'єра Бориса Колеснікова, вимоги до України, на основі яких було розроблено законопроект, УЄФА висунула ще п'ять років тому.

«Це одна з обов'язкових умов проведення чемпіонату», - стверджує він. !zn

Читайте також:

На Євро-2012 будуть відслідковувати і припиняти расистські віршівки

14 робітників загинуло в Україні на об’єктах Євро-2012 за час підготовки до чемпіонату

Україна розраховує заробити на Євро-2012 мільярд доларів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі