Amazon представила нове покоління електронних книг і планшетів Kindle

Поділитися
© mashable.com
Компанія Amazon презентувала нове покоління своїх рідерів і планшетів сімейства Kindle. Як і очікувалося, були показані кілька нових моделей даних гаджетів: Kindle, Kindle Touch і Kindle Fire.

Amazon в четвер, 6 вересня, провела запланований захід у Каліфорнії, де показала оновлену версію рідера Kindle Touch, який отримав тепер назву Kindle Paperwhite.

Новинка отримала систему м'якого підсвічування, завдяки якій пристрій стало комфортніше використовувати в темряві і умовах слабкої освітленості, а крім того екран Paperwhite тепер має роздільну здатність 1024х768 пікселів, що вище, ніж у Touch, і виготовлений на базі нової технології E Ink, яка відрізняється від технології, використаної в попередньому поколінні даних гаджетів. У США дані пристрої з'являться з 1 жовтня за ціною 119 доларів і 179 доларів у разі 3G-варіанту.

Зберегла Amazon і базову версію рідера Kindle, яка коштує 69 доларів і її продажі стартують через тиждень.

Ну а головною новиною став планшет, точніше планшети, які приходять на зміну Kindle Fire. Новий інтернет-планшет Amazon також має 7-дюймові екрани, але тут удвічі було збільшено обсяг RAM і на 40% зросла загальна продуктивність за рахунок нового процесора. Також компанія заявляє і збільшений час роботи від акумулятора.

Показала Amazon і збільшений 8,9-дюймовий планшет c роздільною здатністю 1920х1200 і щільністю 254 пікселя на дюйм. 8,9-дюймовий Kindle Fire HD має 8,8 мм в товщину і обзавівся дисплеєм, який приблизно на 25% яскравіший за попередника в умовах роботи під прямим сонячним світлом. Усередині нього працює двоядерний процесор ARM Cortex A9 OMAP4470 і спікери Dolby Digital. Також тут присутній Двохдіапазонний WiFi-чіп, дві вбудованих антени для поліпшеного прийому сигналу. У Amazon стверджують, що Fire HD на 54% швидше Google Nexus 7 і на 41% швидше iPad 3.

Обидві моделі нових Fire мають фронтальні камери, яких не було в першому поколінні пристроїв, а також HDMI-і Bluetooth-порти. Версія Fire з підтримкою WiFi зараз постачається в ємності на 16 гігабайт, з LTE - на 32 гігабайти.

У Штатах нові версії планшетів почнуть продаватися з 20 листопада. 7-дюймовий Fire буде коштувати 159 доларів. Новий Fire HD з WiFi обійдеться в 299 доларів, а LTE-варіант - в 499 доларів. !zn

Читайте також:

Amazon відкриє бібліотеку електронних книг

Продажі електронних книг в Європі за минулий рік зросли у два рази

Фільми в інтернеті в 2012 році стануть популярнішими за диски

Amazon презентував планшет, який зможе конкурувати з iPad

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі