Американець вперше надрукував вогнепальну зброю на 3D-принтері

Поділитися
Автор використав старий 3D-принтер зразка другої половини 90-х років (апарат виробництва компанії Stratasys). За ескізом, завантаженим з Інтернету, була створена пластикова ствольна коробка, що включає в себе затвор, ударно-спусковий механізм і механізм подачі патрона до стволу.

Технології тривимірної друку знаходять в сучасно світі різне застосування. З їх допомогою проводять різноманітні речі від фігурок роботів до скелетних імплантатів, кросівок для бігу і навіть безпілотників. Американський збройовий майстер, відомий під ніком HaveBlue, надрукував на 3D-принтері деталі цього автоматичного пістолета.
Як повідомляє сам автор на присвяченому зброї форумі ar15.com, він використовував старий 3D-принтер зразка другої половини 90-х років (апарат виробництва компанії Stratasys). За ескізом, завантаженому з Інтернету, була створена пластикова ствольна коробка, що включає в себе затвор, ударно-спусковий механізм і механізм подачі патрона в стовбур.
Виготовити в домашніх умовах повністю пластикове вогнепальну зброю неможливо. Тому майстер додав деякі елементи, наприклад, стовбур і бойок, від цієї автоматичної гвинтівки AR-15 - цивільної версії армійської M-16.
Крім цього він посилив пластикові деталі, щоб запобігти їх швидкий знос. В результаті вийшов повністю функціональний автоматичний пістолет 22-го калібру (5,6 мм).
Корпус автоматичного пістолета спочатку був виконаний в зменшеному вигляді (внизу) і після випробувань виготовлений у натуральну величину (угорі) (фото HaveBlue).
Незважаючи на скептичні коментарі від відвідувачів форуму, HaveBlue повідомив, що він вже здійснив більше 200 пострілів, і його зброя працює чудово. За оцінкою автора, виготовлення корпусу обійшлося йому в $ 30, що істотно дешевше оригінальних деталей.
Деякі проблеми вийшли тільки з прикладом, який також надрукований на принтері, але пристрій функціонує і без нього. Всі подробиці виробництва зброї автор публікує у своєму блозі.
Варто зазначити, що діяльність HaveBlue цілком легальна. Закони США не забороняють проводити вогнепальну зброю на зразок AR-15 або аналогів, якщо це робиться не для продажу. Проте "саморобка" американського зброяра не тільки зайвий раз демонструє можливості тривимірної друку, але і викликає тривогу. Якщо вже зараз можна "надрукувати" вдома автоматичний пістолет, що дозволить ця технологія в майбутньому?
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі