Android отримала підтримку файлової системи Linux

Поділитися
Апарат Google Nexus S став першим апаратом, що працює на базі Android і підтримує файлову систему Ext4. Раніше Google у блозі для розробників повідомила про плани із впровадження підтримки Ext4 в Android і попросила розробників надсилати коментарі щодо того, як даний крок позначиться на їхньому програмному забезпеченні.
Апарат Google Nexus S став першим апаратом, що працює на базі Android і підтримує файлову систему Ext4. Раніше Google у блозі для розробників повідомила про плани із впровадження підтримки Ext4 в Android і попросила розробників надсилати коментарі щодо того, як даний крок позначиться на їхньому програмному забезпеченні.Досі багато розробників дорікали Google в тому, що у стандартних Android-ФС було помічено втрати даних, збої при роботі з fsync та іншими проблемами. Зараз в інтернет-компанії говорять, що нічого проти Ext4 не мають, але перехід має бути максимально плавним і безпечним для користувачів. Тед ТСО, один із розробників файлової системи Ext4 стверджує, що раніше він був найнятий Google для того, щоб посприяти переведенню всіх даних інтернет-компанії з Ext2 на Ext4 і Google в цілому дає позитивні відгуки про останню. Водночас, ТСО поки не впевнений у доцільності переведення Android на Ext4, оскільки дана система спочатку створювалася під сервери і володіє масою можливостей, які на смартфонах не задіяні. На сьогодні більшість Android-апаратів працюють на базі файлової системи YAFFS, яка спроектована для роботи з флеш-накопичувачами і часто застосовується для вбудованого та мобільного використання. ТСО каже, що YAFFS є значно легшою файловою системою у порівнянні з Ext4, у той же час, він відзначив, що дана ФС стане свого роду пляшковою шийкою, коли на масовий ринок прийдуть смартфони з двоядерними чіпами. Раніше про розробку таких процесорів заявляли компанії ARM і Intel. Очікується, що вже на початку майбутнього року на ринку з'являться перші інтернет-планшети на базі двоядерних чіпів. За словами розробників Google Android, більшість програмістів, що створюють програми для даної мобільної ОС не має потреби турбуватися про сумісність їхніх додатків з новою ФС, оскільки прикладні програми працюють на більш високому рівні абстракції і не взаємодіють з файловою системою безпосередньо. Багато програм використовують для цього стандартизовані API-функції. Багато експертів говорять про доцільність переходу відразу на файлову систему Btrfs, яка позиціонується як подальший розвиток Ext4, у той же час інші посилаються на необкатану технологію Btrfs. Так, Canonical спочатку планувала впровадити Btrfs ще в Ubuntu 10.10, але відмовилася від цієї ідеї зважаючи на нестабільність цієї розробки.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі