Android зайняв 75% світового ринку смартфонів

Поділитися
Android зайняв 75% світового ринку смартфонів © droids.by
Виробники Android-смартфонів поставили в сумі на ринок у третьому кварталі 136 мільйонів пристроїв.

Частка мобільної платформи Google Android на світовому ринку смартфонів практично подвоїлася в третьому кварталі 2012 року відносно аналогічного періоду минулого року і склала три чверті ринку, свідчать дані аналітичної компанії IDC.
Як передає Прайм, виробники Android-смартфонів, найбільшими з яких є Samsung, HTC і Motorola, поставили в сумі на ринок у третьому кварталі 136 мільйонів пристроїв, що склало 75% від загального числа проданих за цей період смартфонів. Для порівняння - за липень-вересень 2011 поставки Android-смартфонів оцінювалися лише в 71 мільйон пристроїв.
"Android є одним з головних стимуляторів росту ринку смартфонів з моменту запуску платформи в 2008 році. Поєднання виробників смартфонів, мобільних операторів і кінцевих користувачів веде до зростання поставок пристроїв", - відзначає аналітик IDC Рамон Лламас.
З виробників приблизно третина з усіх поставлених на ринок смартфонів - 56,3 мільйона - припала на частку південнокорейській Samsung. За рік обсяги поставок смартфонів компанії виросли в два рази, відзначає IDC.
На частку другої за поширеністю платформи Apple iOS припало 15% ринку смартфонів, пише IDC. Компанії вдалося наростити поставки більш ніж на 57% до 26,9 мільйона смартфонів iPhone за звітний період.
Суттєва різниця в показниках між Android і iOS пов'язана, зокрема, з тим, що мобільну платформу iOS розробляє і ексклюзивно використовує у своїх смартфонах компанія Apple.
На частку розроблюваної компанією Research in Motion мобільної операційної системи BlackBerry OS припадає лише 4,3% ринку. Поставки компанії продовжують знижуватися - у звітному кварталі вони склали лише 7,7 мільйона пристроїв, що на 35% нижче рівня минулого року.
Різке - на 77% - падіння частки платформи Symbian в третьому кварталі пов'язане з тим, що Nokia, що випускала Symbian-смартфони, ще в минулому році уклала з Microsoft угоду, згідно з якою пріоритетною платформою для смартфонів фінського виробника стала Windows Phone.
Сумарна частка платформ Windows Phone і Windows Mobile в третьому кварталі склала лише 2%. У той же час, відзначає IDC, ситуація може змінитися в четвертому кварталі після виходу на ринок смартфонів на Windows Phone 8, продажі перших з яких почнуться вже на цьому тижні.
Всього, за даними IDC, в третьому кварталі виробники поставили на ринок 181,1 мільйона смартфонів, що на 46,4% перевищило показник попереднього року. Загальні поставки мобільних телефонів, включаючи бюджетні моделі, склали за той же період 444,5 мільйона пристроїв - на 2,4% більше, ніж роком раніше. !zn
Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі