Англомовна Wikipedia закрилася на добу

Поділитися
© gorod55.ru
На знак протесту проти антипіратського законопроекту Stop Online Piracy Act англомовна версія енциклопедії Wikipedia закрилася на добу.

Сьогодні о 07:00 за київським часом ресурс призупинив роботу.

«Протягом більш ніж десяти років ми витратили мільйони годин на те, щоб створити найбільшу енциклопедію в історії людства. У даний час Конгрес США розглядає законопроект, який може завдати фатальної шкоди вільному і відкритому інтернету. Щоб підняти тривогу, ми відключаємо Wikipedia на 24 години», - йдеться у заяві співробітників ресурсу.

Ідею провести акцію проти SOPA висунув засновник Wikipedia Джиммі Вейлз у грудні минулого року. Рішення про блокування онлайн-енциклопедії було прийнято її редакторами.

Саме на сьогодні заплановано черговий етап розгляду SOPA у нижній палаті Конгресу США, в якому візьмуть участь представники інтернет-індустрії. Цей законопроект направлено, у першу чергу, проти інтернет-піратства. Зокрема, він зобов'язує компанії припиняти співпрацю з піратами за запитом влади або правовласників.

Виконавчий директор фонду Wikipedia Сью Гарднер підкреслила, що Wikipedia проведе свою акцію, оскільки паралельно з SOPA у Сенаті - верхній палаті американського Конгресу - розглядається аналогічний законопроект PIPA, який має більше шансів на прийняття.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі