Браузер Opera позбавляється від зайвих функцій

Поділитися
Серед нових можливостей Opera 12 - покращений движок для тем оформлення, що змінюють зовнішній вигляд браузера, а також функція, яка забороняє сайтам стежити за поведінкою відвідувачів.

Opera Software відкрила для завантаження бета-версію свого нового браузера для настільних ПК. В Opera12 компанія вирішила відмовитися від підтримки модулів Widgets, які дозволяли запускати віджети поза самим браузером, і Unite - вбудованої у програму "особистої хмари", за допомогою якої можна обмінюватися файлами і слухати музику у потоковому режимі.

Починаючи з Opera 12, Widgets і Unite будуть стандартно відключені для нових користувачів. У новому релізі браузера, який може вийти до кінця року, обидві функції будуть остаточно видалені, говориться в блозі компанії. Крім того, Opera оголосила про плани поступово позбутися від вбудованих в програму технологій розпізнавання голосу, перетворення мови на текст і VoiceXML.

Серед нових можливостей Opera 12 - покращений движок для тем оформлення, що змінюють зовнішній вигляд браузера, підтримка візуальних ефектів в CSS3 і перетягування об'єктів в HTML5, а також функція Do Not Track, яка забороняє сайтам стежити за поведінкою відвідувачів.

На додаток до цього варто відзначити випуск 64-розрядної версії Opera для комп'ютерів Mac і Windows, підтримку апаратного прискорення і бібліотеки WebGL, які включаються за згодою користувачів. У березні обидві останні функції з'явилися в Opera Mini для Android-смартфонів.

Крім того, в новій Opera були розділені процеси браузера і плагінів. Так, неполадки з Adobe Flash або Apple QuickTime тепер не призведуть до збою всієї програми. Також в Opera 12 з'явилася підтримка декількох нових мов, у тому числі арабської, фарсі, урду та івриту. !zn

Читайте також:

Internet Explorer вперше втратив світове лідерство серед інтернет-браузерів

Windows Phone 8 вийде в останньому кварталі 2012 року

Microsoft примусово оновить застарілі браузери Internet Explorer

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі