Британський парламент прийме закон про боротьбу з «інтернет-тролями»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Згідно з положеннями нового законопроекту, інтернет-провайдери будуть зобов'язані надавати дані користувачів, які будуть компрометувати інших людей.

У британському парламенті обговорюється закон, направлений на вживання заходів проти анонімних користувачів, що поширюють наклеп про інших людей в інтернеті. Законопроект розглядається вже у другому читанні.

Ідея нового закону з'явилася після того, як британка Нікола Брукс виграла судовий розгляд проти своїх кривдників, які обмовили її в соціальній мережі Facebook.

Брукс заявила, що її почали переслідувати в соціальній мережі після того, як вона опублікувала повідомлення на підтримку одного з учасників шоу X-Factor. Зловмисники створили підроблені облікові записи на ім'я Брукс, в яких постраждала позиціонувалася як педофіл і торговець наркотиками. Суд ухвалив, що соцмережа повинна розкрити особи порушників.

Згідно з положеннями нового законопроекту, інтернет-провайдери будуть зобов'язані надавати дані користувачів, які будуть компрометувати інших людей. Ордер для цього не потрібен. Ресурси з наклепницькими і образливими повідомленнями не будуть притягнуті до відповідальності за умови співпраці у розкритті особи «інтернет-тролів».

Імена, адреси електронної пошти і дані інтернет-протоколу кривдників будуть надаватися жертвам для того, щоб вони могли відстоювати свої інтереси в суді.

У суперечних ситуаціях, коли складно розібрати, є повідомлення наклепом чи ні, повідомлення будуть просто видалятися адміністраторами сайтів. !zn

Читайте також:

Вчені: Спілкування в інтернеті мало відрізняється від звичайного

Інтернет в Україні - все ще привілей освічених людей з високими доходами

Соцопитування: Українці використовують інтернет в основному для розваг

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі