Чотири з п'яти українських операторів GSM готові розпочати відключення «сірих» і «чорних» мобільних телефонів

Поділитися
Чотири з п'яти українських операторів мобільного зв'язку (GSM) готові розпочати відключення мобільних телефонів, коди ІМЕІ яких знаходяться у «сірому» і «чорному» списках. Про це повідомив начальник державного підприємства «Український державний центр радіочастот» Павло Слободянюк, повідомляє прес-служба УДЦР у понеділок, 30 серпня.
Чотири з п'яти українських операторів мобільного зв'язку (GSM) готові розпочати відключення мобільних телефонів, коди ІМЕІ яких знаходяться у «сірому» і «чорному» списках. Про це повідомив начальник державного підприємства «Український державний центр радіочастот» Павло Слободянюк, повідомляє прес-служба УДЦР у понеділок, 30 серпня.«За інформацією, отриманою УДЦР, чотири з п'яти українських операторів мобільного зв'язку (GSM) вже встановили обладнання, що дозволяє проводити відключення від мережі мобільних терміналів, коди ІМЕІ яких не потрапили до «білого» списку бази даних, яку веде УДЦР», - зазначив Слободянюк. За його даними, відключення телефонів невідомого походження та вкрадених або загублених власниками розпочнеться відразу після завершення налаштування необхідного обладнання п'ятим оператором. Це повинно відбутися восени 2010 року. Керівник підприємства також нагадав, що процедура відключення передбачає спочатку відправку власникам «сірих» телефонів SMS-повідомлень із попередженням про дату відключення. Такі повідомлення будуть надсилатися оператором мобільного зв'язку відповідно до «сірих» або «чорних» списків, наданих УДЦР. Якщо протягом 90 днів з дати отримання абонент не зможе підтвердити в УДЦР легальність походження мобільного терміналу, то апарат буде відключений. Списки постійно оновлюються, а так званий «чорний» список буде формуватися з кодів ІМЕІ телефонів, які не будуть обслуговуватися. Передбачається, що до цього реєстру будуть занесені вкрадені апарати. На сьогоднішній день із Міністерством внутрішніх справ України відпрацьовується юридична процедура щодо внесення ідентифікаційних кодів мобільних терміналів до «чорного» списку. Адже необхідно, окрім заяви власника апарату про викрадення телефону, розробити механізм його внесення до цього списку. Нагадаємо, раніше планувалося, що «чорні» мобільні телефони можуть бути відключені з 16 лютого поточного року. IMEI (International Mobile Equipment Identifier) - число, що складається із 15 цифр і являє собою унікальний номер кожного мобільного телефону стандарту GSM. Встановлюється на заводі при виготовленні і служить для точної та повної ідентифікації пристрою у GSM мережі.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі